Frozenbyte odhalují grafická nastavení Trine 5. Zmiňují Switch, PS5 i Xbox Series X/S
i Zdroj: Frozenbyte
Trine 5: A Clockwork Conspiracy Novinka Frozenbyte odhalují grafická nastavení Trine 5. Zmiňují Switch, PS5 i Xbox Series X/S

Frozenbyte odhalují grafická nastavení Trine 5. Zmiňují Switch, PS5 i Xbox Series X/S

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

18. 7. 2023 07:40

Podobnou zprávu, jako je ta následující, nelze začít jinak než tím, že Trine 5 je už pomalu na obzoru. Pátý díl této výborné série plošinovek byl koneckonců bez upřesnění data vydání ohlášen právě na toto léto, kdy jsme alespoň slyšeli, že vyjde skoro na všem. Jen pro připomenutí: vedle PC šlo o PS4, PS5, Xbox Series, Xbox One a také Switch – neboli konzole, jejichž grafické režimy jsou předmětem nové zprávy.

Reklama

  • Studio Frozenbyte představilo režimy grafiky pro vybrané konzolové verze pátého Trine
  • Dozvěděli jsme se o verzi pro Switch, PS5 a Xbox Series X i S

V rozhovoru pro GamingBolt technickou stránku části konzolových verzí popsal Kai Tuovinen, marketingový manažer Frozenbyte. Ten potvrdil, že páté Trine i na Switchi nabídne dva režimy. Prvním bude 720p/30 fps, v nichž hra poběží, když bude konzole používána v handheldu, a druhým 1080p/30 fps, pokud bude zase zapojena v doku.

Pro PS5 jde pak o totožné rozlišení a snímky jako u Xbox Series X čili výkonnější verze Xboxu. Jedná se o kombinaci 4K/60 fps, kdy slabší Series S toto rozlišení snižuje na 1440p, avšak zachovává 60 fps jako jeho výkonnější iterace. 


Vše přehledně níže:

  • Nintendo Switch
    • Režim doku: 1080p a 30 fps
    • Režim handheldu: 720p a 30 fps
  • PlayStation 5
    • 4K a 60 fps
  • Xbox Series X
    • 4K a 60 fps
  • Xbox Series S 
    • 1440p a 60 fps

Pokud jde o jiné zásadní informace, vývojář také podobně naťuknul její délku hry. V tomto případě prozradil, že většině běžných hráčů hra zabere aspoň 12 hodin, jež se mohou měnit díky přítomnosti hádanek či volbě obtížnosti.

„Je těžké to [herní dobu] takhle odhadnout,“ řekl Tuovinen, „jelikož i celá úroveň zkušeností a dovedností bývá u hráčů jiná. Odhadoval bych ale, že jeden průchod zabere nejméně 12 hodin,“. „Pro průměrného hráče je to však zřejmě o dost více. Opravdu záleží na nastavení obtížnosti, které zvolíte, protože to může mít obrovský vliv na náročnost."

Došlo k oznámení Trine 5: A Clockwork Conspiracy. Pokračování oceňované plošinovky vyjde v létě
i Zdroj: Frozenbyte / THQ Nordic

Došlo k oznámení Trine 5: A Clockwork Conspiracy. Pokračování oceňované plošinovky vyjde v létě

Čtvrtý díl puzzle plošinovky Trine si od nás vysloužil moc pěkné hodnocení, autorům zkrátka nechybí dobré nápady, které…

13. 4. 2023 08:00
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama