Ani THQ Nordic na Gamescomu nečekejte. Trine 5 i Alone in the Dark dostanou prostor na vlastní akci
i Zdroj: Pieces Interactive / THQ Nordic
Novinka Ani THQ Nordic na Gamescomu nečekejte. Trine 5 i Alone in the Dark dostanou prostor na vlastní akci

Ani THQ Nordic na Gamescomu nečekejte. Trine 5 i Alone in the Dark dostanou prostor na vlastní akci

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

8. 7. 2023 09:15

Během uplynulého týdne jsme měli možnost pro vás přinést zprávu, že Microsoft hodlá přijít na letošní Gamescom. Samotná společnost tento týden prohlásila, že se hodlá zúčastnit letošní evropské výstavy v plné kapacitě – tedy jak po stránce Xboxu, tak i přidružené Bethesdy. Jiné společnosti však totéž nečiní. Například takové THQ Nordic, stojící za Darksiders nebo chystaným remakem Gothicu, nyní stejně jako Nintendo a Sony oznamuje, že se veletrhu letos nezúčastní, ač sama loni součástí byla.

Reklama

  • THQ Nordic se nezúčastní letošního Gamescomu
  • Namísto toho si pro své tituly uspořádá vlastní akci

V oficiálním prohlášení firmy stojí, že se letošního ročníku Gamescomu nikterak nezúčastní, a to jak v jeho online části, tak ani fyzickém prostoru. Jako důvod stojí pak nová politika kolem akcí pořádaných v letošním roce. Pro připomenutí: THQ Nordic se již dříve nechalo slyšet, že se po zbytek letošního roku nezúčastní žádných velkých akcí spojených s hrami – což nutně znamená i Gamescom, kde se koncentruje nejvíce hráčů.

Na výstavě v příštích letech, včetně toho dalšího, by nicméně k vidění být mohla. Sama společnost to přiznává, když výše oznamuje svoji letošní absenci, přičemž i kdyby se tak náhodou nestalo, už nyní si chystá vlastní akce. 

Společnost THQ Nordic oznámila vlastní showcase. Uskuteční se v srpnu
i Zdroj: THQ Nordic

Společnost THQ Nordic oznámila vlastní showcase. Uskuteční se v srpnu

V létě sice nakonec nedojde na další ročník veletrhu E3, to ale neznamená, že bychom přišli o informačně nabité prezentace.…

21. 4. 2023 09:30

Pro připomenutí tedy znovu říkáme, že si THQ Nordic už před nějakou dobou řeklo, že i letos bude dobré přinést vlastní THQ Nordic Digital Showcase. Akce se uskuteční už 11. srpna (tedy poměrně těsně před začátkem Gamescomu, jenž začne 23. srpna) a pro rekapitulaci uvádíme, že bude stejně jako loni vysílána na firemním YouTube a Twitchi, ačkoli není známo, jaké nové hry tam budou. 

V loňském roce se oznámení týkalo spíše AA titulů, takže pokud bychom si měli už takto tipnout, ani letos bychom nečekali AAA produkci. Z novinek, které jsme loni viděli, stojí za zmínku např. další SpongeBob, remake Destroy All Humans! 2 nebo strategie The Valiant; k čemuž je letos potvrzeno: Alone in the Dark, Outcast 2 a Trine 5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama