Frenetická akce Bulletstorm dostane vlastní VR verzi. Nová varianta nabídne možnosti pohybového ovládání i předělanou akci
i Zdroj: People Can Fly
Bulletstorm Novinka Frenetická akce Bulletstorm dostane vlastní VR verzi. Nová varianta nabídne možnosti pohybového ovládání i předělanou akci

Frenetická akce Bulletstorm dostane vlastní VR verzi. Nová varianta nabídne možnosti pohybového ovládání i předělanou akci

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

2. 6. 2023 09:45

Vydavatel People Can Fly a vývojářské studio Incuvo oznámili na konec tohoto roku novou verzi akce Bulletstorm určenou pro virtuální realitu. Bulletstorm VR chce do VR přenést oblíbenou hratelnost původní hry, včetně aspektů, jako je systém Skillshot, který umožňoval budovat skóre za kreativní zabíjení nepřátel. Níže se podívejte na oznamovací trailer.

Reklama

  • Bulletstorm VR je nová verze původní střílečky Bulletstorm z roku 2011
  • Titul vyjde pro virtuální realitu během letošního roku pro PS VR 2, Meta Quest 2, Meta Quest 3 a Meta Quest Pro
  • Hlavní novinkou je pohybové ovládání a přepínání mezi bojem zblízka a na dálku

Jak při této příležitosti připomnělo i samotné vydavatelství, od vydání Bulletstorm uplynulo už více než dvanáct let (šest let zase od remasteru), neboť jde o titul z roku 2011. Bizarní střílečka, původně vyvinutá People Can Fly a Epic Games, byla při tom svého času pozoruhodná. Z pohledu první osoby mísila absurdní humor s arzenálem nadstandardních zbraní, čímž vytvořila opravdu zajímavý koktejl, který kazilo snad jen slabší vyprávění a využití jedné z nejotravnějších služeb dějin herního průmyslu: Games for Windows Live. 

Bulletstorm se však také současně netěšil jen zájmu. Titul se prodával poměrně špatně a pokračování nikdy nevzniklo. Nyní se však ve VR pokouší o nápravu. 

Jak můžete sami vidět v traileru, společnost People Can Fly, že hru svěřila studiu, které oficiálně stojí za hrami Green Hell VR, Layers of Fear VR a Blair Witch Oculus Quest Edition. Jinými slovy, jedná se o studio vyhlášené VR adaptacemi již existujících her, přičemž Bulletstorm je jejich nejnovějším počinem. 

Bulletstorm VR bude v jejich podání uveden na trh někdy v roce 2023, přičemž vyjde pro headsety PS VR 2, Meta Quest 2, Meta Quest 3 a Meta Quest Pro.

Co se týče změn, které nás čekají, přechod do virtuální reality si oproti původní hře klade za cíl jednu hlavní výhodu: její ikonický energo biči (tzv. Energo Leash), půjde ovládat úplně novými způsoby. Hráči jej budou moci např. využívat hlavní schopnosti hrdiny výhradně skrze pohybové ovládání, kdy budou porůznu tahat a přetahovat nepřátele a objekty prostředí, a dokonce ovládat trajektorie střel ve zpomaleném pohybu. 

Generální ředitel studia Incuvo Andrzej Wychowaniec na druhou stranu již ovšem neupřesnil, zda podobný návrat postihne i původní kooperativní multiplayer nebo režimy na skóre s názvy "Anarchy" a "Echoes". V tomto případě tedy zatím nic nevíme. 

Generální ředitel pouze poznamenal, že „Pro nás jako studio, které se specializuje na VR hry, je Bulletstorm VR projektem snů. Hra se zbraněmi se do VR přirozeně hodí a Bulletstorm ji má v plné parádě, ale navíc má skvělý energo bič, který je s pohybovým ovládáním ve VR prostě radost používat. Když k tomu přidáme okouzlující postavy a extravagantní, barevný svět, je Bulletstorm VR kompletní!“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama