Vampire: The Masquerade čeká další upírská příběhovka. VR titul s označením Justice nás vezme na temný výlet do virtuálních Benátek
i Zdroj: Fast Travel Games
Novinka Vampire: The Masquerade čeká další upírská příběhovka. VR titul s označením Justice nás vezme na temný výlet do virtuálních Benátek

Vampire: The Masquerade čeká další upírská příběhovka. VR titul s označením Justice nás vezme na temný výlet do virtuálních Benátek

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

2. 6. 2023 09:00

Ačkoli se to s výhledem na šance hry nezdá příliš složité, ještě před vydáním prokletého Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 byla oznámena další hra ze stejného světa. Vampire: The Masquerade – Justice je nové RPG na styl Dishonored, které vyjde koncem letošního roku. Zamíří na PlayStation VR2, Quest 2 a Quest 3 a už nyní máme první ukázku.

Reklama

  • S představením nového headsetu Meta Quest 3 byl oznámen nový VR titul ze světa World of Darkness
  • Vampire: The Masquerade – Justice naváže na tradici upírské značky a vyjde na PS VR2, Quest 2 i Quest 3, a to již koncem tohoto roku
  • V rámci vydání na PS VR2 využije i haptickou odezvu a adaptivní triggery

Hru pro virtuální realitu vyvinula společnost Fast Travel Games jako titul, kde se vžijete do role amerického upíra z klanu Banu Haqim, který cestuje do Benátek. Hra má obsahovat několik vedlejších misí i hlavní příběh s možností dialogových voleb. Jednotlivé linky se mají podle popisu autorů vzájemně doplňovat i prolínat, přičemž mají umožnit proniknout na místa, jako jsou rozlehlé paláce, krvavé stoky i temné uličky. 

To, co jsme ze hry zatím viděli byl v současné době hlavně její strom dovedností a řešení hádanek. Podobně jako jiné počiny ze série Vampire: The Masquerade, i tato umožní totiž posunout vaše dovednosti ještě o chlup dále, neboť jak tvůrci poznamenávají: Na začátku hry sice vplujete do děje jako silný upír, ale časem se můžete stát ještě silnějším, když budete investovat své body.

Díky postupnému odemykání upírských disciplín (jak jsou ve značce všeobecně nazývány nejrůznější upírské schopnosti) můžete tak svou postavu ještě vylepšit a tím jí zvýšit šance na další přežití. Můžete např. zlepšit své nadání pro skrývání, boje nebo výdrž, přičemž chybět nebudou ani nepovinné cíle, abyste získali i zkušenosti přímo během boje.

Ostatně, boji se věnuje i skoro celá první ukázka. Před vašimi zraky se zde několikrát rozprostřou scény, kde se naše postava blíží před zraky nic netušících obětí, jen aby se pak ukázalo, že je překvapí a zlikviduje salvou schopností. To je ostatně popis celé ukázky. Vývojáři totiž dávají jasně najevo, že vedle kradmého postupu a útoku ze záloh bude legitimní i používat různé schopnosti, jako např. stínovou past, která odvlečte lidi do zapomnění, či právě neviditelnost, jež vás zase ukryje.

Vývojáři dále také dbají na to, aby nám zdůraznili, že hra je taktéž silně příběhová a že je postavena na vlastním, nepřevzatém ději. Ve svém popisu se neostýchají hovořit dokonce i o silných postavách, jež mají – alespoň podle jejich vyprávění – dále pomoci tomu, že značku autoři přiblíží i těm hráčům, kteří ji ještě neznají, ale chtějí do ní proniknout.

S tím, že je hra určena i pro virtuální realitu PlayStationu navíc vzniká i další velká výhoda – titul vedle dalších novinek využije i pár předností PS VR2, tj. adaptivních triggerů a haptické odezvy. Podle popisu se tak stane například v rámci aktivace vašich upírských disciplín, jež pocítíte v ovladačích i v náhlavní soupravě.

Upíři opouští Prahu. Vývoj battle royale akce Vampire: The Masquerade - Bloodhunt končí
i Zdroj: Sharkmob

Upíři opouští Prahu. Vývoj battle royale akce Vampire: The Masquerade - Bloodhunt končí

Pokud se začtete do starších článků o battle royale akci z produkce studia Sharkmob, prakticky v každém z nich najdete…

17. 5. 2023 09:30
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama