Forza Street na jaře ukončí provoz, autoři hru zjednodušují, aby si ji stávající hráči užili
i Zdroj: Hrej.cz
Forza Street Novinka Forza Street na jaře ukončí provoz, autoři hru zjednodušují, aby si ji stávající hráči užili

Forza Street na jaře ukončí provoz, autoři hru zjednodušují, aby si ji stávající hráči užili

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 1. 2022 15:29

Zjednodušená odnož velmi populární a úspěšné série Forza přílišný zájem hráčů nepřilákala. Hra s podtitulem Street lákala na primitivní ovládání, pohlednou grafiku a adrenalinové závody, ideální pro mobilní zařízení. Titul si ale zřejmě nevedl příliš dobře a během jara jej hodlá Microsoft společně se studiem Turn 10 definitivně vypnout.

Reklama

  • Někdy během jara skončí provoz Forza Street
  • Jednoduchý závodní titul zřejmě nepřilákal dost hráčů a byl kritizován za agresivní mikrotransakce
  • Do konce života bude otevřenější a rychlejší

Designový ředitel Turn 10 Andy Beaudoin tento krok označil za “obtížné rozhodnutí”, zároveń ale poukázal na to, že k němu vedla velmi důkladná analýza a rozhodování. Studio se nyní dle Beaudoina soustředí na “nové, vzrušující zážitky Forza”.

Autoři zpříjemnili stávajícím hráčům život tím, že snížili čas potřebný pro dobití energie, obecně stlačili časovou náročnost hry, zlevnili veškeré předměty a přidali jedno nové, bonusové auto. Ve hře už také není možné nakupovat mikrotransakce a všechny provedené za posledních 30 dnů budou automaticky vráceny na účty hráčů.

Podobným způsobem se loučí i studio Niantic s neúspěšným mobilním titulem Harry Potter Wizards Unite, který bude definitivně vypnut 31. ledna.

Co přesně hře zlomilo vaz se můžeme jen domnívat, pravděpodobně ale za neúspěchem stojí agresivní monetizační model, který byl komunitou kritizován. Forza Street byl klasický bezplatný titul, který stavěl na krátkých závodech podmíněných rychle ubývající energií, kterou bylo možné nakupovat za skutečné peníze. Původně vyšel v dubnu 2019, trochu překvapivě na PC, na mobily pak dorazil v květnu roku 2020. Nikdy se ale nestal výrazným hitem. Na mobilech soupeřil například s velkolepým Ashphaltem 9 nebo CSR Racing 2.

Niantic ukončí provoz mobilního Harry Potter: Wizards Unite
i Zdroj: Hrej.cz

Niantic ukončí provoz mobilního Harry Potter: Wizards Unite

Studio Niantic v lednu příštího roku zavře vodu za mobilním AR titulem Harry Potter: Wizards Unite. Ten měl s podobným…

3. 11. 2021 09:55

Beaudoin poděkoval fanouškům hry a upozornil na to, že Street přitáhl ke značce Forza řadu nových fanoušků. Také naznačil, že se konceptu studio úplně vzdát nechce a DNA hry využije při dalším vývoji.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama