Forza Motorsport 8 jen tak nedorazí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Forza Motorsport 8 jen tak nedorazí

Forza Motorsport 8 jen tak nedorazí

Marek Selinger

Marek Selinger

4. 7. 2018 17:57 5
Reklama

Dlouhou dobu byly série Gran Turismo a Forza Motorsport vyrovnanými soupeři, ale v posledních letech má jasně navrch zástupce stáje Microsoft. To ostatně ilustroval i minulý podzim, kdy v krátkém rozmezí vyšly GT Sport i FM 7, a zatímco závody od japonských Polyphony Digital byly přijaty rozporuplně, druhý jmenovaný dotáhl úroveň semi-simulace téměř k dokonalosti. Nyní se vývojáři z Turn 10 Studios vyjádřili i k možnému pokračování.

A bohužel nemáme pro fanoušky dobré zprávy. Byť jsme si v posledních letech zvykli, že každý podzim se dočkáme jednoho „Forza“ titulu (což ostatně pro letošek platí v podobě čtvrtého Horizonu), v roce 2019 autoři neplánují vydat osmý Motorsport. V současnosti se soustředí na vychytávání chyb v prozatím posledním vydaném dílu. „Celý tým nyní velmi tvrdě pracuje na Forze Motorsport 7, což logicky znamená, že na osmičce nepracujeme“, sdělili vývojáři v posledním díle svého podcastu Forza Monthly.

Forza patří mezi klíčové značky Microsoftu, což si zcela určitě obě strany uvědomují, avšak minimálně roční pauza může být k prospěchu věci. Hráči si odpočinou od dvouletého cyklu vydávání, vývojáři naopak budou moci případný osmý díl obohatit o výraznější novinky. A jak už bylo zmíněno, již druhého října vychází Forza Horizon 4, kdy už předchozí díl se stal nekorunovaným králem arkádového ježdění. Fanoušci série se na čtvrtý díl zcela určitě těší, ten má navíc tu výhodu, že díky své přístupnosti má co nabídnout i ne-závodníkům (že ano, Pavle?). Tak či tak, na Forzu Motorsport 8 si ještě nějakou dobu počkáme.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama