Football Manager plánuje v dalších letech plnou integraci ženského fotbalu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Football Manager plánuje v dalších letech plnou integraci ženského fotbalu

Football Manager plánuje v dalších letech plnou integraci ženského fotbalu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

23. 7. 2021 08:50

Kopaná v podání Sports Interactive se ve svých dalších iteracích rozroste o ženskou verzi fotbalu. Cílem vývojářů je vyhovět rostoucímu zájmu tohoto progresivního sportovního odvětví a současně podpořit jakoukoli snahu o jeho další rozvoj.

Reklama

  • Sports Interactive plánují do Football Manageru přidat ženský fotbal
  • Změna se nedostaví dříve než v příštím roce

První chvíle, kdy se něžné pohlaví na hřiště nového podívá Football Manageru nicméně ještě nějakou dobu potrvá. Podle aktuálních odhadů studia by se tak nemuselo stát až do ročníku 23, a to především pro extenzivní práce na sestavení hráčské a ligové databáze.

Kromě samotného hromadění a grafické reprezentace dat například před autory stále leží nelehký úkol způsobu validace a posouzení jednotlivých atributům fotbalistek – výšky, zrychlení, pohyblivosti apod. Problémem je údajně ale také nutnost přepracování modelů i animací hráčů, či dílčí přepis dosavadního herního rozhraní do ženského rodu. Pouze u něj to vzhledem k 19 světovým jazykům vychází na revizi více než 3 milionů slov, což – přiznejme si – nějaký čas zabere.

Celková databáze, kterou značka ve své poslední podobě nabídla, byla od základu budována 28 let. Na jejím sestavování se dnes podílí více než 1200 výzkumníků z celého světa, přičemž vedení výzkumu připravované ženské divize se ujala bývalá trenérka a výzkumnice Tina Keech.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama