Football Manager 24 se ohlašuje trailerem. Hra dorazí v listopadu a na mobilech ji zastřeší Netflix
i Zdroj: Sports Interactive Games / Sega
Novinka Football Manager 24 se ohlašuje trailerem. Hra dorazí v listopadu a na mobilech ji zastřeší Netflix

Football Manager 24 se ohlašuje trailerem. Hra dorazí v listopadu a na mobilech ji zastřeší Netflix

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

12. 9. 2023 20:50

Přesně jak před pouhými několika dny předestíral insider billbil-kun, tak se i stalo. Vývojářské studio Sports Interactive s dnešní zprávou ohlásilo nejnovější díl ze série Football Manager (FM), který tentokrát označí jako Football Manager 24.

Reklama

  • Sports Interactive ohlašují letošní ročník série Football Manager
  • Hra vyjde 6. listopadu, kdy opět dorazí ve speciálních verzích pro Nintendo Switch a mobilní zařízení
  • Na mobilech bude navíc exkluzivně dostupná v předplatném Netflixu

Nejnovější díl ze slavné série fotbalových manažerů vyjde v souladu s posledním únikem 6. listopadu, a to v rámci variant: 

  • FM24 Console, 
  • FM24 Touch,
  • FM24 Mobile.

Vezmeme-li je postupně, první z nich s označením Console, je verze, kterou znáte asi nejlépe z minulých let. Tato verze je určená pro PC, Mac, Xbox Series a PS5 (bez zmínek konzolí minulé generace), kdy půjde i o tu variantu, kterou najdete první den v Game Passu. 

FM24 Touch je následně druhá verze, která je podobně jako loňská verze, určená pro Nintendo Switch, a FM24 Mobile je zase analogicky verze pro Android a iOS. Právě tato mobilní verze bude však něčím speciální. Její doplňující podmínkou bude letos fakt, že bude dostupná jen u Netflix Games, což znamená, že hráči na mobilech budou potřebovat aktivní členství u samotného Netflixu.

Pokud jste stávajícím členem tohoto předplatitelského programu, budete si moci hru pro svá mobilní zařízení najít a nainstalovat prostřednictvím mobilní aplikace Netflixu. Na telefonech Apple se takto hra objeví po vydání ve vyhrazené sekci Hry a na zařízeních s Androidem obdobně na samostatné kartě Hry.

Co se týče jiných záležitostí, ti, kdo učiní předobjednávku na PC a Macu, mohou svou kariéru manažera zahájit i s citelným předstihem. Early Access pro Steam i Epic Games Store začne znovu asi dva týdny před vydáním hry, a to následně i s možností plného transferu vašeho postupu.

Nová funkce, kterou autoři už dříve představili, dovolí také přenášet kariéry mezi variantami hry – neboli mezi FM24 Console, FM24 Touch a FM24 Mobile. Kromě toho letošní ročník vůbec poprvé umožní také transfer vašeho kariérního postupu z minulého dílu, což jde na roku těm, kdo FM23 vložili větší množství času. 

Tato nová funkce pro hráče znamená, že mohou ve své dříve rozehrané hře dále navázat s novým zpracováním zápasů a také trochu vylepšenou grafikou. Stejně tak se tento princip ale vyskytne i u FM25, takže tu bude zase propojení s FM24. V teorii to tak pro hráče asi znamená, že půjde vzít váš minulý postup z FM23 až do FM25, což je o to zajímavější, jelikož FM25 má přinést přechod série na nový engine Unity. 

Další novinky, které už přímo zasahují do herních úpravy FM24, se týkají už více obvyklých změn mezi souslednými ročníky. Jak už bylo tedy naznačeno, jelikož zásadně přelomový díl bude asi až FM25, letošní ročník bude opět více tradiční. V současném díle se v rámci nyní odhalených informací musíme spokojit s tím, že dojde na další vylepšení standardních situací mezi hráči ve smyslu interakce, inteligentnější přestupy a smysluplnější využívání herních financí. 

 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama