Finanční ředitel Xboxu předpokládá, že letos k zlepšení situace se zásobami konzolí nedojde
i Zdroj: 343 Industries
Byznys Novinka Finanční ředitel Xboxu předpokládá, že letos k zlepšení situace se zásobami konzolí nedojde

Finanční ředitel Xboxu předpokládá, že letos k zlepšení situace se zásobami konzolí nedojde

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 6. 2022 12:46

Tim Stuart, CFO společnosti Xbox, je opatrný a tvrdí, že přetrvávající problémy se zásobami nové generace konzolí a herního hardwaru budou pokračovat po celý letošní rok. Problém by tedy dle jeho názoru mohl nastat kolem vánoční sezóny, kdy se zájem o nové vybavení ještě zvýší.

Reklama

  • Dle finančního ředitele Xboxu bude nedostatek konzolí panovat i letos, včetně Vánoc
  • Problémem je i aktuální stav Covidu v Číně

Konkrétně tato slova padla v hovoru pro investory ve finanční agentuře Baird. Dle Stuarta už několik let trvající situaci komplikuje současná situace v Číně, kde vlivem opakovaně sílící pandemie onemocnění Covid-19 opět dochází k zásadnímu uzavírání průmyslu. Výsledkem je nedostatek klíčových součástek a zvyšující se cena a náročnost celkového logistického procesu. Stuart nicméně upozorňuje na to, že problémy tolik neovlivňují produkci levnějšího konzolového modelu Xbox Series S, který je stále celkem bez problému dostupný. Na informace upozornil magazín Gamesindustry.biz.

Ředitel Intelu tvrdí, že čipová krize bude trvat až do roku 2024
i Zdroj: Intel

Ředitel Intelu tvrdí, že čipová krize bude trvat až do roku 2024

I když jsme očekávali, že se bude čipová krize časem zlepšovat, očividně je tomu právě naopak. Předchozí odhady hovořily o…

2. 5. 2022 15:27
PlayStation 4 se stále prodává lépe než PlayStation 5, k obrácení situace má dojít v roce 2024, tvrdí Sony
i Zdroj: PlayStation

PlayStation 4 se stále prodává lépe než PlayStation 5, k obrácení situace má dojít v roce 2024, tvrdí Sony

I když už o tom tak často nemluvíme, čipová krize stále trvá, tedy minimálně v rámci herních konzolí a grafických karet.…

31. 5. 2022 10:46
1

Nedostatek hardwaru v rámci čipové krize panuje v podstatě od začátku pandemie a výrazně ovlivnil spuštění prodeje nové generace konzolí Xbox Series a PlayStation 5, moderních grafických karet nejvyšších tříd a hardwaru i elektroniky a technologií obecně. I přes postupný návrat do normálu a více či méně systematickou snahu různých technologických gigantů se ale dopady stále nedaří úplně eliminovat. Ředitel Intelu Pat Gelsinger se nedávno nechal slyšet, že podle něj budou problémy s polovodiči trvat minimálně do roku 2024. Na maximalizaci zásob dlouhodobě pracuje i společnost Sony, která ale několikrát upravila a snížila svůj výhled produkce PlayStationu 5. Jeden z největších výrobců grafických čipů Nvidia se snaží problémům čelit obřími investicemi a rezervacemi u dodavatelů. Situace navíc nechala vyniknout kontroverzní praktice scalperství, tedy přeprodeji hromadně skupovaného nedostatkového zboží.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama