Fallout 3 už nevyžaduje Games For Windows Live. Po třinácti letech
i Zdroj: Hrej.cz
Fallout 3 Novinka Fallout 3 už nevyžaduje Games For Windows Live. Po třinácti letech

Fallout 3 už nevyžaduje Games For Windows Live. Po třinácti letech

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 10. 2021 10:20

V průběhu let jsme viděli řadu velmi nepovedených nápadů a projektů, které místo servisu a pohodlí hráče spíše obtěžovaly a komplikovaly jim život. Dokonalým příkladem je služba Games For Windows Live, která na přelomu prvních dvou dekád přinášela sociální služby Xboxu do prostředí her na PC. Hráči z ní ale byli spíše zoufalí. Nyní, třináct let po vydání, konečně zmizela i z oblíbeného RPG Fallout 3.

Reklama

  • Aktualizace na Steamu odstranila z Falloutu 3 nutnost Games For Windows Live

Služba spuštěná v roce 2007 nabízela funkce podobné těm na příbuzné konzoli Microsoftu. Hráči na PC tak mohli sbírat achievementy a gamerscore, komunikovat spolu a GFWL připravovalo i online infrastrukturu pro multiplayer. V roce 2014 ale Microsoft nenáviděnou službu definitivně zrušil a vývojáři, kteří do svých her původně podporu GFWL implementovali, ji postupně zase odstraňovali.

Ne tak Bethesda. Dosud byla instalace Falloutu 3 ze Steamu značně komplikovaný proces. Moderní operační systémy (Windows 10) totiž se soubory Games For Windows Live nepočítaly už vůbec. Naštěstí díky šikovné modderské komunitě existovaly metody, jak vynucení služby natvrdo vypnout, to ale samozřejmě nesplňuje představu pohodlí - stáhnout a hrát.

Včera ale na Steamu vyšla aktualizace GOTY verze Falloutu 3, která konečně odstranila závislost na GFWL. Dle platformy je lepší hru přeinstalovat, pak by se ale měla v pořádku spustit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama