F1 23 sice nabídnou virtuální realitu, ale ne na PlayStationech
i Zdroj: Electronic Arts / Codemasters
F1 23 Novinka F1 23 sice nabídnou virtuální realitu, ale ne na PlayStationech

F1 23 sice nabídnou virtuální realitu, ale ne na PlayStationech

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 5. 2023 12:29

Společnost Electronic Arts připomněla a potvrdila, že se i letošní ročník závodů Formule 1 od Codemasters dočká podpory virtuální reality, ale jen na počítačích. Smůlu mají majitelé PlayStation VR2, kteří se těšili, že formulové monoposty proženou s brýlemi na hlavě i na konzoli PlayStation 5.

Reklama

  • Vydavatelství EA potvrdilo, že F1 23 nebudou mít podporu PS VR2
  • Virtuální realita bude záležitostí pouze PC verze

Informaci potvrdil magazín Mixed-News s odkazem na tiskového mluvčího EA. Pro hráče to může být zklamání. VR aktualizace Gran Turismo 7 ukázala, že takové závodění může velmi dobře fungovat i na konzolích s novou generací VR hardware. Není to ale žádné šokující překvapení. Na to, že firma neplánuje F1 optimalizovat pro PlayStation VR2 upozorňovala už v srpnu loňského roku, viz naše dobová novinka.

Podporu virtuální reality přinesl jako první loňský ročník F1 22. I tehdy byla dostupná jen na počítačích a navíc i zde platí jistá omezení toho, s kterými headsety hra spolupracuje. Závodit můžete s Valve Index, Oculus Rift a HTC Vive. Chybí nativní podpora oblíbeného a cenově dostupného Meta Questu 2, který nicméně lze používat skrz Link Cable, tedy v podstatě jako Rift.

Uvidíme, jestli se postoj Codemasters k PlayStation VR do budoucna změní. Zatím se ale jeho majitelé musí spokojit s ježdění v Gran Turismo 7. 

F1 23 vychází 13. června, VR režim pro počítače do něj dorazí o tři dny později. Kromě zmíněných dvou platforem se samozřejmě bude závodit i na konzolích Xbox, kde žádná forma VR neexistuje.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama