Exkluzivita mezi Deviation Games a PlayStationem nemusí pokračovat dle plánu. Studio mělo propustit velkou část zaměstnanců a hovoří se o možném zastavení projektu
i Zdroj: PlayStation
Novinka Exkluzivita mezi Deviation Games a PlayStationem nemusí pokračovat dle plánu. Studio mělo propustit velkou část zaměstnanců a hovoří se o možném zastavení projektu

Exkluzivita mezi Deviation Games a PlayStationem nemusí pokračovat dle plánu. Studio mělo propustit velkou část zaměstnanců a hovoří se o možném zastavení projektu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

13. 5. 2023 09:30

Studio Deviation bylo jedním z řady nových studií, se kterými Sony na začátku této generace podepsala exkluzivní smlouvu. Vedle nich se téhož údělu chopilo např. i studia Haven a Firewalk, která si můžete nejspíše pamatovat i proto, jelikož se od té doby zařadily do first-party studií PlayStationu. Spoluzakladatel Jason Blundell svůj tým v Deviation nicméně koncem loňského roku opustil a nyní se objevují možné náznaky, že exkluzivní projekt možná nepokračuje tak dobře, jak se mohlo zdát.

Reklama

  • Vývojářské studio Deviation Games potkala vlna propouštění
  • Ze společnosti mělo odejít až 90 zaměstnanců včetně důležitých členů
  • Tým vyvíjel neoznámenou exkluzivitu s PlayStationem, nicméně nyní se zdá, že je projekt možná v problémech 

Jak poukazuje magazín IGN, několik (bývalých) vývojářů z Deviation Games na LinkedIn zveřejnilo, že nedávno došlo k jejich velkému propuštění ze stávajících pozic. Patří mezi ně např. nyní již bývalý spolupracovník producenta Jared Bailey, technický designér soubojů Luke Stumpf, softwarový inženýr Kyle Perras a kolem dalších 90 vývojářů. 

O důvodech, proč by se tak dělo, nebylo uvedeno příliš. Perras nicméně krátce zmínil, že se Deviation Games v nedávné době "dostalo do obtížné situace a bylo nuceno provést řadu těžkých rozhodnutí a propouštění“, kterých se sám účastnil. Není známo, zda propouštění nějak souvisí s projektem, který se tvoří pro PlayStation, ale vzhledem k velikosti studia se to nedá úplně vyloučit.

Veteráni pracující na Call of Duty založili studio Deviation Games. Nyní tvoří novou značku pro konzole PlayStation
i Zdroj: Hrej.cz

Veteráni pracující na Call of Duty založili studio Deviation Games. Nyní tvoří novou značku pro konzole PlayStation

Během slavnostního zahájení Summer Game Festu jsme se krom ukázek z chystaných her dočkali také představení nového studia,…

11. 6. 2021 02:55

Máme-li v této souvislosti připomenout společnou minulost obou společností, můžeme připomenout, že studio Deviation podepsalo vydavatelskou smlouvu se Sony v roce 2021. Generální ředitel studia Dave Anthony tehdy uvedl, že je jeho společnost nadšená a připravená na tuto příležitost. Jeho slova byla tehdy taková, že tým má vysoké ambice a Sony zase vysoká očekávání.

V lednu loňského roku vývojářská společnost dále upřesnila stav svého projektu. Oznámila, že titul zahájil plnou produkci někdy loni, přičemž z pozdějšího náboru vyplynulo, že půjde o novou akci s kooperativními prvky. V září 2022 ovšem také řeklo, že jeho spoluzakladatel Jason Blundell, studio opouští, přičemž nikdy na veřejnost nedalo důvod, proč z týmu odešel. 

Následně se rozhostilo období ticha, které trvalo až do posledního týdne. Právě tehdy odlišné studio Final Strike Games, které mělo pracovat s Deviation coby podpora u jejich AAA titulu, samo propustilo řadu zaměstnanců, přičemž někteří poznamenali, že Sony celý projekt možná i zastavila. 

To, že by projekt skončil právě nyní, je poměrně pravděpodobné Jak už jsme se dozvěděli koncem minulého týdne, ze strany Sony dojít v poslední době k interní kontrole všech jejích chystaných projektů (včetně nyní již oficiálního uzavření first-party studia PixelOpus), takže je klidně možné – i když nepotvrzené – že držitel platformy upustil i od vydání hry od Deviation. 

Nakonec, na čem tým přesně pracoval, není stále známo, a jak se zdá, možná ani nebude. I kdyby tak mělo dojít k úplnému zastavení všeho, na čem tým pracoval, není to pro tvář Sony zase takovou ránou, jako kdyby došlo ke zrušení titulu, který byl již delší dobu oznámený. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama