Everspace 2 se v early accessu rozrůstá o dosud největší update. Přináší hvězdný systém plný mrazu a ohně
i Zdroj: Rockfish Games
Everspace 2 Novinka Everspace 2 se v early accessu rozrůstá o dosud největší update. Přináší hvězdný systém plný mrazu a ohně

Everspace 2 se v early accessu rozrůstá o dosud největší update. Přináší hvězdný systém plný mrazu a ohně

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

6. 8. 2022 12:45

Vývojáři z Rockfish Games, kteří se na Steamu už 18 měsíců starají o early access Everspace 2, přináší další zprávu pro své zapálené hráče. V přípravě na budoucí vydání plné verze svého titulu připravili první ze dvou letošních updatů s názvem Drake: Gang Wars. Jeho obsah popisuje nové video i přiložený popis.

Reklama

  • Everspace 2 se v předběžném přístupu těší z první velké aktualizace pro letošní rok (druhá dorazí do konce roku)
  • Update přináší tři vládnoucí frakce, které mají pod palcem nový hvězdný systém Drake

Aktualizace Drake: Gang Wars přidává do hry nový hvězdný systém Drake s lávovým a ledovým prostředím, podmořským průzkumem a novými typy nepřátel. Mimo jiné se zde ale dostane i na vyžití ve vedlejších aktivitách. Zmíněn je například balíček výzev zahrnující speciální mutátory pro část lokací či vedlejší příběhová linie o třech kapitolách, která vás uvede do nového prostředí. 

Nový hvězdný systém, který updatu kraluje, obsahuje podle vývojářů přes tucet ručně vyrobených lokací, které v případě lávy, mrazu a vody ovlivní i zdraví vaše lodě. První dva faktory, tedy láva a mráz, se soustředí na tepelné poškození, zatímco efekt vody velikost tlaku, kterému je vaše loď vystavena. Každou z lokací budete rovněž poznávat za doprovodu tří nových frakcí. Novými přídavky jsou Coalition, Retaliators a Zurilia.

Coalition je frakce, kterou si můžete pamatovat z rozšíření Encounters pro první hru. Je volně pojmenován po komunitě Cohhilition od streamera CohhCarnage, který je velkým fanouškem série a zároveň jedním z předních podporovatelů na Kickstarteru. Skrze svůj příspěvek pro druhou hru dokonce pomohl dostal nárok navrhnout vlastní vesmírnou stanici Letho Star Port, tvořící hlavní uzel systému Drake.

Zurilia je další frakce, která se nechala inspirovat předním fanouškem Zurilii, který je taktéž podporovatelem na Kickstarteru. Členové této frakce ovládají vesměs všechny lokace spojené s ohnivou tématikou. Přirozeně je to tak parta žhavých hlav, jak říkají sami vývojáři, a dokonce i jejich vlastní lodě využívají technologii založenou na teple.

Retaliators, se kterými se kruh frakcí uzavírá, jsou na tom podobně. V novém systému ovládají vodní a ledové lokace, jakož i zbraně. Na rozdíl od frakce Zurilia, která včlenila plamennou charakteristiku svého biomu i do svého živelného vystupování, však toto u Retaliators čekat nelze. Chladnou logiku a neútočení u nich autoři nahradili teritoriální obranou svého území.

Další změna updatu se odehrává na úrovni levelů a souvisejících odměn. Nová aktualizace navyšuje limit úrovně postav na 25, s čímž narůstají i možné pilotní výhody o další tři kousky. Tým souběžně přináší i další sekundární vylepšení v různých segmentech hry. Přidává například další pasivní statistiky pro každou podtřídu lodí, bonusové atributy sekundárních zbraní a podporu technologií TrackIR a AMD FSR.

Co se týče opouštění early accessu, na závěr letošního roku je týmem plánována ještě jedna velká aktualizace, načež začátek dalšího roku přinese plnou verzi.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama