Erotický VR horor Succubus od tvůrců Agony zmizel ze Steamu. Problémem je opět nevhodný obsah
i Zdroj: Madmind Studio / Steam
Agony Novinka Erotický VR horor Succubus od tvůrců Agony zmizel ze Steamu. Problémem je opět nevhodný obsah

Erotický VR horor Succubus od tvůrců Agony zmizel ze Steamu. Problémem je opět nevhodný obsah

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

5. 4. 2023 09:42

Studio Madmind, tvůrci kontroverzního (a nepříliš kvalitního) erotického hororu Agony, se opět potýká s limity Steamu. Ten totiž odstranil jejich chystaný VR spin-off Succubus: Hellish Orgy VR.

Reklama

  • VR verze Succubus, nástupce Agony, byla odstraněna ze Steamu
  • Opět šlo o příliš explicitní obsah

Podle oficiálního vyjádření studia hra obsahovala příliš explicitní obsah, který se pro virtuální realitu na Steamu nehodí. Na platformě nicméně zůstala původní 2D verze Succubus. Autoři si nyní stěžují, že ani nedostali možnost titul upravit tak, aby lépe odpovídal podmínkám zveřejnění.

Magazín PCGamer připomíná, že má studio v tomto ohledu velmi komplikovanou historii. Omezení toho, co může a nemůže ve svých hrách ukazovat pravidelně obchází vydáváním Unrated (necenzurovaných) verzí jako bezplatných DLC. Pro zmíněnou klasickou verzi Succubus tak třeba můžete získat interaktivní minihry soulože nebo bizarní léčící animace, ve kterých hlavní postava konzumuje právě potracené plody. 

Proč má Steam k takovému obsahu trochu skeptický postoj, obzvlášť ve VR, je celkem zřejmé.

Konec agonie? Z knihoven hráčů na Steamu zmizelo kontroverzní a pekelné Agony Unrated
i Zdroj: Hrej.cz

Konec agonie? Z knihoven hráčů na Steamu zmizelo kontroverzní a pekelné Agony Unrated

Uživatelé Steamu upozornili na to, že jim z knihoven bez upozornění zmizel kontroverzní titul Agony Unrated. Autoři ze…

21. 2. 2022 11:32

Samotný Succubus duchovně navazuje na starší Agony, které mělo podobné problémy. Na Steamu a konzolích vyšlo na konci května roku 2018, ale v značně osekané verzi, aby se vyhlo nechvalně proslulému ratingu Adults Only. Plánovaný necenzurovaný patch pro počítače původně vůbec nevyšel. Po delším sporu nakonec na Steamu koncem října autoři vydali kompletní novou verzi Agony Unrated se slibovaným explicitním obsahem. Ta byla ale později odstraněna z knihoven některých hráčů. Unrated tak opět vyšlo jako bezplatné DLC pro původní konzervativnější verzi.

Tak jako tak ale hra sbírala jen velmi podprůměrné známky a bylo jasné, že jde o chabou, nezajímavou hru uměle zviditelněnou svou kontroverzí. 

Na Agony a Succubus brzy naváže pokračování Agony: Lords of Hell. V říjnu má vyjít klasický horor Paranoid s rozpolceným hlavním hrdinou. Na příští rok pak autoři chystají simulátor Tormentor, ve kterém bude hráč živě vysílat mučení, vydělávat tím peníze a nakupovat na trhu s bílým masem další oběti. Madmind tedy zřejmě s kontroverzními scénami polevit nehodlají a dále sází na šokující kvantitu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama