Konec agonie? Z knihoven hráčů na Steamu zmizelo kontroverzní a pekelné Agony Unrated
i Zdroj: Hrej.cz
Agony Novinka Konec agonie? Z knihoven hráčů na Steamu zmizelo kontroverzní a pekelné Agony Unrated

Konec agonie? Z knihoven hráčů na Steamu zmizelo kontroverzní a pekelné Agony Unrated

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 2. 2022 11:32

Uživatelé Steamu upozornili na to, že jim z knihoven bez upozornění zmizel kontroverzní titul Agony Unrated. Autoři ze studia Madmind v blogovém příspěvku vysvětlili, že Steam titul “odpoutal” od výrazně méně explicitní klasické verze. Necenzurovaný Unrated totiž původně dostali hráči jako bonus k pořízení původní hry.

Reklama

  • Z knihoven hráčů, kteří ho dostali jako bonus, zmizelo Agony Unrated
  • Necenzurovanou verzi polského survival hororu dostali zdarma majitelé původní hry
  • Odstranění provází nejasnosti

Vydání Agony, jinak nepříliš zajímavého a kvalitního survival hororu, provázela v roce 2018 velká kontroverze. Polští autoři totiž vsadili na efekt šoku a v titulu pracovali s nevídanou brutalitou a pekelnými erotickými scénami, součástí mělo být i znásilnění sukuby. Hra tak pochopitelně narazila u jakýchkoliv hodnotících orgánů a s nekonečnými problémy se potýkala i na Steamu. Nakonec na PC a konzolích vyšla ve výrazně konzervativnějším stavu, autoři ale zároveň chtěli alespoň na Steam protlačit i neupravený Unrated. Ten původně vyjít měl, pak byl kvůli finančním a právním potížím zrušen, a po pár měsících se nakonec na Steam skutečně dostal.

Jako pozornost od autorů jej získali majitelé původní hry. To už ale neplatí, právě těm totiž hra opět zmizela z knihovny. Studio v oficiálním blogovém příspěvku uvádí, že zatím nezná důvod odpojení necenzurované verze a že se Steamem komunikuje v zájmu vyřešení problému. Zároveň upozornilo, že „hry s motivy podobným těm našim na této platformě často čelí různým problémům“.

Agony Unrated lze stále zakoupit jako samostatnou hru a tato verze údajně normálně funguje, respektive je majitelům stále dostupná. Server PCGamer upzornil na to, že v mezičase začali hráči z odstranění titulu obviňovat samotné autory.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama