Epic Games Store konečně implementuje achievementy, začne příští týden
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Epic Games Store konečně implementuje achievementy, začne příští týden

Epic Games Store konečně implementuje achievementy, začne příští týden

Radek Raudenský

Radek Raudenský

5. 10. 2021 11:47 1

Epic Games Store je tu s námi už několik let. Za tu dobu dokázal vytvořit mezi hráči pořádné haló, a to nejen kvůli své agresivní finanční politice a sní spojenými exkluzivitami, ale taktéž relativní nedodělaností vůči Steamu. Epic Games ale na úpravách a vylepšeních obchodu neustále pracuje, díky čemuž se příští týden dočkáme achievementů.

Reklama

  • Epic Games Store oznámil podporu achievementů
  • Prozatím začne se šesticí her
  • Achievementy budou rozdělené do čtyř kategorií.

Ocenění za splnění určitého úkolu je pro řadu hráčů zásadním aspektem platformy. Na PlayStationu je spousta hráčů, kteří u her sbírají takzvané “platiny”, Xbox naopak achievementy odměňuje body gamerscore, kterými se pak může daný účet chlubit. I na PC a potažmo Steamu je ale sbírání achievementů velkým kultem. Společnost Epic Games konečně naskakuje na vlak a ohlásila, že se podpory této funkce dočká i EGS. Prozatím budou ocenění k dispozici u šesti her – Rocket League, Hades, Pillars of Eternity, Kena: Bridge of Spirits, Zombie Army 4 a Alan Wake Remastered. 

Základní princip je stále stejný, Epic dovolí vývojářům rozdělit achievementy do čtyř kategorií podle množství XP, platinový achievement pak hráč získá za získání 1000 XP. Jde tak o jakýsi hybrid mezi třemi zmíněnými systémy u konkurence. Vývojáři ale zatím neprozradili, zda budou k něčemu ocenění sloužit (zpravidla jde vyloženě jen o sběratelský prvek). Jednotlivé úrovně jsou:

  • Bronze = 5-45 XP
  • Silver = 50-95 XP
  • Gold = 100-200 XP
  • Platinum = 250 XP
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama