Embracer pokračuje v zeštíhlování. Po rapidním růstu zavírá loni otevřené studio
i Zdroj: Logic Artists / THQ Nordic
Novinka Embracer pokračuje v zeštíhlování. Po rapidním růstu zavírá loni otevřené studio

Embracer pokračuje v zeštíhlování. Po rapidním růstu zavírá loni otevřené studio

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

6. 8. 2023 10:40

Švédská společnost Embracer Group, která pod svou střechou střeží vyšší desítky studií, ukončila činnost studia Campfire Cabal. Jedná se o počáteční případ, kdy musí firma kvůli vlastní finanční stabilitě přistoupit k odštípení některých částí, jelikož neuspěla jeho velká partnerství. Ta se měla podle oficiálních informací z května tohoto roku týkat obchodů v hodnotě až 2 miliard dolarů, z nichž z většiny sešlo, a některé hry byly proto i odloženy.

Reklama

  • Embracer Group začíná s letos avizovaným zavíráním studií vývojářů
  • Jedním z prvních je RPG studio Campfire Cabal, které vydavatel otevřel teprve loni

Zprávu o uzavření studia velmi mladého Campfire Cabal zveřejnil na síti LinkedIn Bruno-Christian Belibou, jenž v týmu pracoval jako jeho výkonný producent. Jak už jeho profil napovídá, studio bylo za jeho účasti otevřeno teprve loni v září, kdy jeho zakladatel – Jonas Wæver – působil i jako kreativní ředitel. 

Wæver podobně jako několik dalších kolegů dříve pracoval jako vývojář ve studiu Logic Artists, které tvoří taktickou RPG sérii Expeditions. Podle THQ Nordic, jež bylo pro tuto sérii vydavatel, mělo nyní uzavřené studio soustředit své zdroje na podobné hry. Jejich cílem měly být prý "vysoce kvalitní, příběhově orientované RPG", jež měly dle majitele  těžit z expertízy vývojářů při tvorbě AAA projektů.

Bohužel, studio před svým uzavřením tomuto slibu dostát nemohlo. Ačkoli bylo s převzetím více klíčových vývojářů trochu nejasně pověřeno převzetím, či alespoň určitou podporou všech budoucích dílů Expeditions, svou první hru v přiděleném čase samozřejmě nestihlo, a dokonce ani neřeklo, co touto hrou bylo.

V červnu Embracer nicméně naznačil, že něco takového takovéto uvidíme stále častěji. V důsledku již zmíněné spolupráce, která nevyšla a zadlužení, které dál trvá, plánuje vydavatel nyní zavírat či prodávat některá studia, rušit určité hry a propouštět zaměstnance z množství více než 15 tisíc pracovníků firmy. 

Embracer Group mění strukturu vedení. Avizuje, že bude zavírat studia a rušit projekty. Chce začít vydělávat
i Zdroj: Warhorse Studios

Embracer Group mění strukturu vedení. Avizuje, že bude zavírat studia a rušit projekty. Chce začít vydělávat

Severský holding Embracer Group, jedna z nejvlivnějších a největších herních společností v Evropě, prochází zásadní…

13. 6. 2023 12:06
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama