Embracer Group mění strukturu vedení. Avizuje, že bude zavírat studia a rušit projekty. Chce začít vydělávat
i Zdroj: Warhorse Studios
Byznys Novinka Embracer Group mění strukturu vedení. Avizuje, že bude zavírat studia a rušit projekty. Chce začít vydělávat

Embracer Group mění strukturu vedení. Avizuje, že bude zavírat studia a rušit projekty. Chce začít vydělávat

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 6. 2023 12:06

Severský holding Embracer Group, jedna z nejvlivnějších a největších herních společností v Evropě, prochází zásadní strukturální změnou. Ta zahrnuje i velké personální přesuny a rušení studií i konkrétních vyvíjených projektů. Změny se tak můžou dotknout i českých studií Warhorse nebo Ashborne a slovenských Nine Rock Games.

Reklama

  • Evropský gigant Embracer projde zásadními změnami
  • Mění se vedení, budou se rušit projekty a zavírat studia
  • Firma chce po investicích začít vydělávat peníze

První oznámené změny zahrnují výrazné přesuny v nejvyšším vedení holdingu. Provozním ředitelem se nově stává dosavadní šéf studia Saber Interactive Matthew Karch. V jeho původní roli ho nahradí provozní ředitel Saberu Andrej Iones. Strategickým ředitel Embraceru se pak stává šéf Crystal Dynamics Phil Rogers, který si ale svou bývalou roli ponechá. Bude tak sedět ve dvou důležitých vedoucích křeslech.

Zásadní restrukturalizace má za cíl snížit zadlužení firmy. Po období ohromných investic (Embracer za poslední léta skoupil přes 120 firem nebo dceřiných studií) by mělo přijít na řadu období transformace a zvyšování cash flow, v rámci které by firma měla začít vydělávat na produkovaném obsahu.

Zatím nebylo specifikováno, kterých studií nebo herních projektů se škrty a zavírání dotkne. Doufejme, že nepůjde o žádné české nebo slovenské studio. Ředitel firmy Lars Wingefors v otevřeném dopise slíbil, že se změny budou týkat téměř výhradně zatím neoznámených projektů a ty již oznámené určitě vyjdou.

Ashborne Games vyvíjí svou aktuálně oznámenou taktickou akci Last Train Home. Nine Rock Games podporují loveckou akci Hunter: Call of the Wild. Studio Warhorse pracuje na zatím neoznámeném projektu. Obecně se předpokládá, že půjde o pokračování husitského RPG Kingdom Come: Deliverance.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama