Eidos Montréal má jevit zájem o návrat k sérii Deus Ex. Podle Grubba je cílem uspět tam, kde Cyberpunk uspět nemohl
i Zdroj: Eidos Montréal
Novinka Eidos Montréal má jevit zájem o návrat k sérii Deus Ex. Podle Grubba je cílem uspět tam, kde Cyberpunk uspět nemohl

Eidos Montréal má jevit zájem o návrat k sérii Deus Ex. Podle Grubba je cílem uspět tam, kde Cyberpunk uspět nemohl

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

6. 8. 2022 10:10

Vývojářské studio Eidos Montréal, stojící za moderními hrami Deus Ex, má zkoumat cestu, jak slavnou značku přivést k životu. O skutečnosti možného návratu série po šestiletém Mankind Divided informoval insider a novinář Jeff Grubb. Učinil tak v podcastu Game Mess Mornings pro web Giant Bomb.

Reklama

  • Novinář a insider Jeff Grubb ve své nové epizodě podcastu uvedl, že Eidos Montréal zvažují návrat k sérii Deus Ex
  • Po vydání Human Revolution a Mankind Divided mají chtít slavnou značku znovu přivést na výsluní
  • Plány podpořené odkoupením studií Square Enix mají být však teprve na začátku

Podle komentářů Grubba, který jinak vystupuje na webu VentureBeat, se Eidos Montreal snaží přivést značku zpět. Bodem jeho porovnání je nejnovější hra CD Projektu. „Slyšel jsem, že... se studio [Eidos Montreal] chce [po své plánované akvizici Embracerem] okamžitě vrátit k Deus Ex," řekl Grubb v kontextu prodeje studií Square Enix. „Chtějí se ke značce vrátit... a udělat to, co Cyberpunk 2077 nedokázal. Uvidíme, jestli se to vůbec stane – je to opravdu brzy, takže kdo ví, v co se hra nakonec změní,“ zakončuje Grubb své tvrzení s poznámkou, že pod aktuálním vedením Square Enix návrat ke Deus Ex jednoduše nebyl možný.

Embracer Group chce dle svých slov důkladně vytěžit značky Tomb Raider, Deus Ex, Thief a další
i Zdroj: Square Enix

Embracer Group chce dle svých slov důkladně vytěžit značky Tomb Raider, Deus Ex, Thief a další

Na poli akvizic v průmyslu naposledy vyvolal pozdvižení severský gigant Embracer výkupem studií původně spadajících pod…

20. 5. 2022 10:16

O letošním nákupu západních studií společnosti Square Enix toho bylo řečeno již mnoho – spolu s Eidos Montréal získala rostoucí švédská firma za 300 milionů dolarů i Crystal Dynamics a značky jako Tomb Raider, Thief nebo Legacy of Kain. Embracer po oznámení akvizice taktéž provedl několik prohlášení. Samotnou IP Deus Ex označil za jednu ze značek, ve které shledává „velký potenciál“, přičemž pak naznačil, že vedle remasterů by chtěl připravit i pokračování. Za předpokladu toho, že se tak avizovaná dohoda o akvizici letos v září uzavře, můžeme zřejmě očekávat, že se série – ač za dlouhá léta – v určité podobě vrátí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama