EA v Indii omylem prodávala ultimátní edici FIFA 23 za desítky haléřů. Kupcům hru nechá
i Zdroj: EA
Kuriozity FIFA 23 Novinka EA v Indii omylem prodávala ultimátní edici FIFA 23 za desítky haléřů. Kupcům hru nechá

EA v Indii omylem prodávala ultimátní edici FIFA 23 za desítky haléřů. Kupcům hru nechá

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 8. 2022 09:30

Společnosti EA se povedla těžko uvěřitelná minela v oblasti regionálního nacenění her. Kvůli blíže nespecifikované chybě totiž bylo v indické regionální mutaci Epic Games Store možné předobjednat Ultimátní Edici nového ročníku FIFA za 4,80 indických rupií. To je v přepočtu zhruba koruna a padesát haléřů. Společnost se navíc zachovala čestně a kupcům hru nechá.

Reklama

  • V Indii bylo možné koupit ultimátní edici FIFA 23 za v přepočtu zhruba korunu a padesát haléřů
  • EA bude kopie za tuto cenu respektovat a hráčům je nechá

Samozřejmě šlo o chybu, správná lokální cena je totiž zhruba 4799 rupií, v přepočtu zhruba 1462 korun. Cena je i tak výrazně nižší, než v České republice, odráží však nižší kupní sílu indického trhu. Výše zmíněná chybná cena znamenala krásnou 99,98% slevu. Rychle na ni upozornili někteří uživatelé Twitteru a než stihla lokální pobočka EA zakročit, nabídky využila celá řada zákazníků. Na skutečnost upozornil magazín Sportskeeda.

Firma se ale k vlastnímu pochybení postavila čelem a v emailu hráčům potvrdila, že všechny předobjednávky za tuto cenu bude respektovat. Někteří hráči tak ušetřili tisícovky rupií a můžou se radovat z dost možná nejlepší slevové akce, kterou v životě zažili.

Série FIFA, podobně jako řada dalších, využívá dvojího nacenění v závislosti na platformě. Verze pro PC a současné konzole je dražší než ta pro Xbox One a PlayStation 4, v původní distribuci o deset dolarů. V České republice to znamená rozdíl 200 korun (1899 korun na starší generaci proti 2099 korunám na té novější). 

Ve srovnání s tím samozřejmě 150 haléřů působí velmi atraktivně…

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama