EA Sports uzavírají strategické partnerství s NFT platformou společnosti Nike. Jejich budoucí hry mají nabídnout "nové zážitky"
i Zdroj: Electronic Arts, Nike
Novinka EA Sports uzavírají strategické partnerství s NFT platformou společnosti Nike. Jejich budoucí hry mají nabídnout "nové zážitky"

EA Sports uzavírají strategické partnerství s NFT platformou společnosti Nike. Jejich budoucí hry mají nabídnout "nové zážitky"

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

3. 6. 2023 08:40 2

Společnost Electronic Arts navazuje spolupráci se sportovní značkou Nike na digitálním (nejspíše NFT) zážitku .Swoosh s podporou webu 3.0. První partnerství tohoto druhy umožní podle slov EA pohlcující zážitky a zcela nové úrovně přizpůsobení v rámci jejich sportovních her. Dále zmiňuje, že v budoucích titulech plánují EA Sports s Nike zpřístupnit vybrané virtuální výtvory, které dovolí další možnosti sebevyjádření a kreativity prostřednictvím míšení sportu a stylu.

Reklama

  • Electronic Arts vstupuje do partnerství s Nike Virtual Studios a jejich Nike .Swoosh Web3
  • Podle popisu se zdá, že spolupráce zahrnuje přidání NFT do budoucích her EA Sports

Podle tiskové zprávy Electronic Arts budou tedy do budoucích her EA Sports ve formě doplňků přidávány "virtuální výtvory" z platformy Nike .Swoosh Web3. Nové partnerství se konkrétně zaměří na vytvoření nových zážitků a odemčení zcela nových úrovní přizpůsobení v rámci ekosystému EA Sports.

.Swoosh byl spuštěn k tomuto účelu v listopadu loňského roku a v současnosti je ve fázi bety, kdy vychází z technologie blockchainu. Nike se pyšní tím, že cílem platformy nabídnout inkluzivní a spravedlivé místo pro sportovce, tvůrce, sběratele a spotřebitele, kteří zde mohou navrhovat a tvořit vlastní budoucnost světového sportu.

Naposledy takto firma spustila vlastní kolekci NFT tenisek, jež byly dostupné v náhodně vybrané krabici, u které si majitelé mohli poté rozmyslet, zda ji otevřou, nebo ne. Tímto způsobem už si měla firma přijít na poměrně velké peníze. Podle neoficiálních dat serveru CoinDesk měla kolekce přinést firmě Nike přes 20 milionů korun, což poukazuje na možný důvod dalšího pokračování.

To, zda i nové spojenectví s EA bude laděné podobné ve směru NFT je prozatím ale obklopeno otazníkem. Ve zprávě, kterou EA vydalo, nebylo totiž nikde explicitně stanoveno, že se tak stane, ale ani to, že se tak nestane. Na druhou stranu, GameIndustry.biz připomíná, že EA má jako firma nyní k technologii NFT spíše kladný vztah, a existuje tedy pravděpodobná možnost, že ji budou chtít využít.

Důvodem pro toto tvrzení je převážně nedávné prohlášení generálního ředitele EA Andrewa Wilsona. Ten se minulý měsíc nechal v rámci hovoru s investory totiž slyšet, že NFT bude důležitá součást budoucnosti jeho firmy, resp. budoucnosti celého herního odvětví jako celku.

Společnost Nike na oznámení také reagovala. V samostatné odpovědi mediím např. uvedla, že další podrobnosti o dohodě budou zveřejněny v dalších měsících, kdy bude o něco jasnější, jak se vše vyvrbí. V době psaní nebyly totiž zmíněny třeba ani žádné hry, kterých by se dohoda měla týkat. Jak ovšem připomíná např. magazín VGC, tato nejasnost se může rychle změnit další měsíc, kdy EA plánuje odhalit nástupce série FIFA, EA Sports FC.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama