Dostupnost handheldu Steam Deck se v příštích měsících výrazně zvýší
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dostupnost handheldu Steam Deck se v příštích měsících výrazně zvýší

Dostupnost handheldu Steam Deck se v příštích měsících výrazně zvýší

Radek Raudenský

Radek Raudenský

2. 3. 2022 10:26

Redaktoři IGN si ještě před vydáním Steam Decku pozvali na svůj YouTube kanál jednoho z designerů Valve - Lawrence Yanga. Toho se ve videu zeptali na několik otázek, které se týkaly především dostupnosti konzole či přítomnosti dalších digitálních obchodů a platforem.

Reklama

  • Valve by během dvou měsíců mohlo vyrobit stovky tisíc svých konzolí
  • Otázce konkurenčních obchodů se ale designer společnosti vyhýbá
  • Údajně je možné hrát skrze cloud pomocí Google Chrome

Co se dostupnosti týče, v prvním měsíci po vydání by se množství konzolí mělo pohybovat v desítkách tisíc. Následně by se ale měla produkce zvýšit a v druhém měsíci po vydání už by mělo jít o stovky tisíc kusů. Valve bude v reakci na výrobu vyhodnocovat dostupnost, načež bude informovat další zájemce.

Redaktoři se zeptali i na dostupnost dalších obchodů jako je Xbox Game Pass či Epic Games Store. Této otázce se Yang obloukem vyhnul a bavil se spíše o cloudovém hraní. To je prý podporováno skrze aplikaci prohlížeče Google Chrome, který prozatím vyžaduje klávesnici a myš. Jak ale sami redaktoři zmínili, jakmile hráči dostanou Steam Deck k dispozici, je možné do konzole nahrát i systém Windows.

Oficiálně jsme se tedy k dalším platformám nic dalšího nedozvěděli. Jak bude fungovat systém Windows či podpora dalších platforem, se nejspíše dozvíme v dalších dnech, kdy se do testování konzole pustí i nadšenci mezi hráči.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama