Do koše s tím. Šúhei Jošida prozradil, proč se v Sony často ruší rozdělané projekty
i Zdroj: Sony
Novinka Do koše s tím. Šúhei Jošida prozradil, proč se v Sony často ruší rozdělané projekty

Do koše s tím. Šúhei Jošida prozradil, proč se v Sony často ruší rozdělané projekty

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

26. 4. 2023 08:30

Některé projekty vypadají skvěle na papíře, v praxi se ale nakonec neosvědčí. Vydavatelé si raději dvakrát rozmyslí, zda se vyplatí investovat do dalšího vývoje, mnohdy je lepší hodit vše do koše a zkusit něco jiného. Tyto principy fungují třeba v Sony.

Reklama

  • Šúhei Jošida naznačil, jak probíhá proces herního vývoje v Sony
  • Za svou kariéru byl svědkem zrušení celé řady her
  • Vývojářům musel vysvětlovat, že je lepší daný projekt ukončit

O praktikách v Sony popovídal Šúhei Jošida, bývalý šéf Sony Worldwide Studios, který nyní dohlíží na spolupráci s nezávislými vývojáři. Obrovská osobnost herní branže nedávno obdržela ocenění BAFTA Fellowship Award za celoživotní přínos hernímu vývoji, dá se tedy říct, že ví, o čem mluví.

V rozhovoru pro The Guardian zdůraznil, že vývoj videohry je opravdu náročný proces s nejistým výsledkem. A někdy je zkrátka nejlepší daný projekt zavčasu zaříznout. “PlayStation je otevřen novým nápadům, mnoho z nich ale neuspěje. Děláme prototypy, hodnotíme, načež se rozhodujeme, jestli investovat další čas a zdroje, nebo to prostě zastavit. Zrušili jsme tolik her,” povzdechl si. Jedním dechem ale dodal, že tím většinou ušetří hodně starostí - sobě i týmu stojícímu za danou hrou. “Většinou se snažím přesvědčit vývojáře, že se je snažím zachránit od momentu, kdy se s projektem zaseknou.”

Do pokračování Days Gone chtěli vývojáři zakomponovat kooperaci
i Zdroj: Hrej.cz

Do pokračování Days Gone chtěli vývojáři zakomponovat kooperaci

Včera jsme informovali o pokračování open-world jízdy Days Gone, kterého se fanoušci zřejmě jen tak nedočkají. Druhému dílu…

13. 4. 2021 09:11

“Snažíme se pracovat s lidmi, kteří mají opravdu skvělé nápady. Máme je rádi, takže je velmi těžké snažit se změnit či zastavit jejich projekt. V této branži jde především o talent. Snažil jsem se jim pomoct, jak jen jsem mohl.”

Nejčastěji diskutovaný zrušený projekt, jenž se v souvislosti se Sony rozebírá, je pokračování Days Gone, na které zřejmě nikdy nedojde. O těch ostatních se však s největší pravděpodobností ani nikdy nedozvíme.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama