Do FIFA 23 oficiálně míří Liga mistryň a nejvyšší americká UWCL
i Zdroj: EA Sports / FIFA 23 press kit
FIFA 23 Novinka Do FIFA 23 oficiálně míří Liga mistryň a nejvyšší americká UWCL

Do FIFA 23 oficiálně míří Liga mistryň a nejvyšší americká UWCL

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 3. 2023 08:38

Společnost EA Sports potvrdila několik dnů starý únik a oznámila, že uzavřela partnerství s asociacemi NWSL, NWSLPA a UWCL. Do FIFA 23 se tak od 15. března podívá nejvyšší ženská fotbalová liga ve Spojených státech NWSL i elitní evropská pohárová soutěž UEFA Women’s Champions League s čtyřmi novými kluby.

Reklama
Reklama

  • FIFA 23 od 15. března nabídne NWSL a Ligu mistryň
  • V USA jde o všech 12 klubů, v rámci UCL přibydou čtyři evropské elity

Dosud byly ve hře dostupné ženské nároďáky a oficiálně licencované ligy z Anglie a Francie. Nyní se k nim připojí všech dvanáct klubů ženského protějšku MLS, jehož jedenáctá sezóna startuje 25. března. Hru obohatí také čtyři nové stadiony, na kterých některé z těchto klubů hrají domácí zápasy. Studio ale zatím nespecifikovalo které.

Ambasadorka ligy Jessica Berman přídavek označila za zlomový bod v historii ženského fotbalu, minimálně toho na území Spojených států. Soutěž bude dostupná v režimech výkopu, turnaje, head to head, kooperativních sezón nebo online přáteláků.

Pro evropské fotbalové fanoušky bude zřejmě zajímavější oficiálně licencovaná Liga mistryň UEFA. V té se ve hře objeví dosavadní nabídka anglických a francouzských klubů, k nim se ale také připojí další čtyři evropští giganti v podobě Realu Madrid, Wolfsburgu, Juventusu a Frankfurtu. Jen škoda, že ve hře stále bude chybět pravidelný účastník finále v podobě ženské Barcelony. Slušných úspěchů letos dosahují i fotbalistky Říma nebo Bayernu a tuzemští fanoušci by jistě ocenili i pražskou Slavii, která se taktéž pravidelně objevuje ve vyřazovacích bojích.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama