Dnes definitivně končí Heroes of Newerth. Ve svých letech konkurovali League of Legends
i Zdroj: Heroes of Newerth
Heroes of Newerth Novinka Dnes definitivně končí Heroes of Newerth. Ve svých letech konkurovali League of Legends

Dnes definitivně končí Heroes of Newerth. Ve svých letech konkurovali League of Legends

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 6. 2022 16:27

Po třinácti letech do herního nebe definitivně odešla MOBA Heroes of Newerth. Dnes už si na ní asi vzpomene málokdo, ve svých začátcích ale šlo o asi největšího přímého konkurenta League of Legends a společně ve zlaté éře MOBA válčili o zájem fanoušků původní Doty.

Reklama

  • Heroes of Newerth oficiálně končí, dnes byly vypnuty servery
  • Hra fungovala třináct let

Heroes of Newerth vstoupili do betaverze v dubnu roku 2009, stejně jako konkurenční “LoLko”. League of Legends ale postupem času prokázalo, že free-to-play model neuvěřitelně táhne a stalo se jednou z nejúspěšnějších her historie s celou řadou spin-offů a úspěšně vybudovanou značkou. Heroes of Newerth později také přešli na free-to-play a udrželi si komunitu fanoušků, kteří dostali poslední velkou aktualizaci až v roce 2019. 

Původní tým S2 Games práva na hru prodal v roce 2015 studiu Garena (a za tři roky zanikl), které ji později odkázalo své pobočce Frostburn Studios v Michiganu.

Dle magazínu PCGamer v posledních měsících hra opakovala některé starší eventy a přestala prodávat prémiovou měnu. Dnes byly oficiálně vypnuty servery a postupně by z internetu měly zmizet i oficiální komunikační kanály.

Na oficiálním fóru se objevují vzkazy a rozloučení desítek věrných hráčů, kteří na Heroes of Newerth vzpomínají s láskou. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama