Dle informací z dataminu se ve Valve pracuje na čtyřech neoznámených projektech
i Zdroj: Valve
Novinka Dle informací z dataminu se ve Valve pracuje na čtyřech neoznámených projektech

Dle informací z dataminu se ve Valve pracuje na čtyřech neoznámených projektech

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 3. 2022 11:27

Studio Valve přineslo novopečeným majitelům konzole Steam Deck interaktivní tutorial Aperture Desk Job. Zdánlivě nenápadná hříčka ve svých útrobách skrývá řadu zajímavých informací, zruční datamineři totiž z dat hry vyextrahovali informace o celkem čtyřech projektech, které studio údajně chystá. Největší porce detailů se týká dlouho spekulované RTS s kódovým označením Citadel.

Reklama

  • Data hříčky Aperture Desk Job přináší informace o dalších údajných projektech Valve
  • Opět se mluví o hybridu RTS a FPS Citadel
  • Naznačuje i rozšíření Half-Life Alyx nebo lepšího CS:GO

S odhalením přišel youtuber Tyler McVicker. Dle něho by Citadel měla přinést hybrid hratelností RTS a FPS. Hráč se v roli velitele jednotek dívá na bojiště shůry a vysílá jednotlivé skupiny jednotek, označované jako Bots. Ty pak samozřejmě lze ovládat, ať už individuálně, nebo hromadně. V tomto ohledu se zřejmě Citadel nebude výrazně lišit od jiných real-time strategií.

Valve se ale, podobně jako řada studií před ním, snaží hratelnost okořenit i možností přepnutí do režimu FPS. Hráč by měl mít možnost přepnout do pohledu konkrétní jednotky a bojovat vlastními silami. Opět nejde o nic přelomového, studio Valve ale v minulosti ukázalo, že umí dostatečně nevyužité koncepty posunout novým směrem.

Další podrobnosti o hře a jejích možnostech vysvětluje autor přímo ve videu.

V datech se nachází i další, méně konkrétní informace o připravovaných projektech. Údajně jde o pokračování nebo rozšíření povedeného VR titulu Half-Life Alyx, vylepšeného portu Counter-Strike Global Offensive v enginu Source 2 a předělávce původně zrušené malovací hry ze světa Portal. O všech projektech se McVicker rozmluví v pozdějších videích.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama