Disney láká na simulátor pohádkového života Dreamlight Valley. Kříží Animal Crossing s Kingdom Hearts
i Zdroj: Disney / Gameloft
Novinka Disney láká na simulátor pohádkového života Dreamlight Valley. Kříží Animal Crossing s Kingdom Hearts

Disney láká na simulátor pohádkového života Dreamlight Valley. Kříží Animal Crossing s Kingdom Hearts

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

28. 4. 2022 21:45

Disney postavičky po zrušení Disney Infinity ožijí ve free-to-play hře Disney Dreamlight Valley od studia Gameloft. Bezplatná adventura simulující život pohádkových postav ve stylu Animal Crossing a The Sims má evokovat záchranu světa pohádek před hrozbou Zapomnění.

Reklama

  • Disney oznámilo Dreamlight Valley, licencovaného free-to-play křížence adventury a simulátoru života 
  • Plné vydání připadá na příští rok, přičemž už toto léto máme dostat ochutnávku v podobě předběžného přístupu

Hrdinové od Pixaru a Disney se podle vývojářů ukáží hráčům postupně: nejprve v předběžném přístupu už toto léto, následně v roce 2023 s plnou verzí. Hra vyjde na Xbox, PlayStation, Switch i PC, přičemž už ve své letní podobě bude k dostání na všech platformách. Je však třeba zdůraznit, že svou předběžnou vstupenku do hry získáte pouze koupí Founder’s Packu, nebo předplácením Game Passu.

Herní rámec je prezentován jako mix dobrodružné akce a simulace života, jež nás ve větší míře zaměstná obnovou kdysi idylické, nyní již opuštěné vesnice po katastrově zvané Zapomnění. Více než vytrácení vzpomínek pohánějících děj je však důležitá neskrývaná inspirace u Animal Crossing a jemu podobných titulů. Mimo velebení vesničky z titulárního Údolí snů bude tak důležité např. i navýšení přízně vesničanů, sběr předmětů či plnění miniher, jako je fotografování s Elsou či sklízení políčka s Vall-im. V obecné míře je ale také nutné dodat, že hra nabídne i akčnější pasáže, jež nechají i díky crossoverům vzpomenout na sérii Kingdom Hearts.

Vzhledem k nepřebernému množství značek, s nimiž vývojáři operují, podléhá struktura světa rozdělení na říše, do níž putujeme z ústředního Zámku snů. Z dojmů IGN, které hovoří o čtyřech říších v rámci předběžného přístupu, zaznívá, že hra nyní nabízí např. návštěvu světa filmů VALL-I či Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama