Definitivní edice GTA se vrátila na počítače, autoři se omlouvají, řada hráčů ale zuří a žádá vrácení peněz
i Zdroj: Hrej.cz
Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition Novinka Definitivní edice GTA se vrátila na počítače, autoři se omlouvají, řada hráčů ale zuří a žádá vrácení peněz

Definitivní edice GTA se vrátila na počítače, autoři se omlouvají, řada hráčů ale zuří a žádá vrácení peněz

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 11. 2021 11:00 1

Po víkendové odmlce, která zároveň přinesla několik poměrně zajímavých odhalení, se na počítače vrací Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition. Remastery tří ikonických GTA zmizely z nabídky launcheru Rockstar Games na konci minulého týdne, údajně kvůli odstraňování neúmyslně zahrnutého obsahu. Hru tak nemohli kupovat noví, ani hrát stávající majitelé. Teď už je hra opět dostupná.

Reklama

  • Remastery GTA se vrátily do nabídky na počítačích
  • Studio se omluvilo za komplikace a nedostatky titulu, podpůrný tým pracuje na dalších vylepšeních
  • Hráči ale hromadně žádají navrácení peněz

Studio stále v tomto ohledu tak trochu mlží. Omluvilo se ale za komplikace. „Hluboce se omlouváme za jakékoliv nepříjemnosti, pracujeme na dalším vylepšení a aktualizaci celkového výkonu hry s tím, jak se posouváme dál,“ uvedla na sociálních sítích divize podpory Rockstar Games.

To ale jen těžko uchlácholí nespokojené hráče, kteří se nyní dožadují vrácení peněz. To je právě na počítači celkem obvyklou možností, na konzolích je ale situace s vrácením peněz podstatně složitější, obzvláště u Nintenda nebo Sony. Společnost Rockstar se zatím k refundům oficiálně nevyjádřila, nespokojené zákazníky ale odkazuje na systém žádostí své podpory, která následně případy řeší individuálně. 

I v tomto případě je ale situace komplikovanější než by být mohla, na podpoře totiž nemá vlastní sekci celá kompilace her, ale jen remastery jednotlivých dílů. Samo studio má tedy v tomto ohledu v systému pořádný zmatek. Někteří uživatelé tedy doporučují raději používat podporu systému Xsolla, který Rockstaru poskytuje finanční služby.

Herní média i fanoušci v souvislosti s nastalou situací připomínají loňský rok, kdy se s katastrofickým launchem potýkal polský CD Projekt v rámci Cyberpunku 2077. Studio nakonec vracelo peníze všem hráčům, kteří o to požádali, včetně těch, kteří si zakoupili drahé limitované edice.

Recenzi Definitivní edice stále připravujeme. Dorazí dnes večer.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama