Dead Cells se další rok rozšíří o animovaný miniseriál. Zkoukněte první upoutávku
i Zdroj: Motion Twin / Evil Empire
Dead Cells Novinka Dead Cells se další rok rozšíří o animovaný miniseriál. Zkoukněte první upoutávku

Dead Cells se další rok rozšíří o animovaný miniseriál. Zkoukněte první upoutávku

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

15. 6. 2023 08:00

Přestože vynikající rogue-like plošinovka Dead Cells dostala během let mnoho DLC, až nyní se dočká vlastní seriálové adaptace. Titul od studia Motion Twin a dceřiné společnosti Evil Empire dostane desetidílný animovaný miniseriál, který vyjde příští rok se 7 minutami na jednu epizodu. Seriál bude dílem pařížského studia Bobbypills, které tvořilo pro hru i její animované trailery a také stojí za nyní připravovaným seriálem pro Netflix – Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix – neboli seriálem podle hry Far Cry 3: Blood Dragon.

Reklama

  • Dead Cells dostane v příštím roce animovaný miniseriál na motivy hry
  • Seriál bude obsahovat 10 epizod a každá bude mít kolem 7 minut

Animovaný seriál podle Dead Cells bude naštěstí ale jednoduššího názvu než zmíněný Captain Laserhawk. Projekt ponese název Dead Cells: The Animated Series a podle současné informace půjde o adaptaci, která vznikne spoluprací vývojářů hry s francouzskou streamovací službou Animation Digital Network, zkráceně ADN. Výsledkem spolupráce bude dočasná exkluzivita, která zatím nemá upřesněnou dobu trvání. Všech 10 sedmiminutových epizod bude tedy nejprve dostupné  jen ve Francii, potažmo i jinde skrze VPN, a až poté budou oficiálně zpřístupněny pro zbytek světa.

Jak se můžete navíc již nyní sami přesvědčit v prvním teaseru přiloženém výše nebo popisu video uvedeném níže, seriál si chce uchovat různé herní prvky, a to včetně příběhu. Oboje se tak např. odehrává na nejmenovaném ostrově, kde řádí prokletí i řada obludných nestvůr, a také zahrnují proroctví zobrazující hrdinu s plamennou hlavou, který má vše zachránit.


Oficiální popisek seriálu

„Poté, co bláznivý král ostrova vynalezne lék, který místo léčby změní obyvatele  ostrova v obludné tvory, začnou se objevovat proroctví o plamenném hrdinovi, který šíleného krále zabije. Jak už to tak bývá, tento hrdina je i se svou ohnivě plápolající hlavou opravdu skutečný, avšak ona záchrana království není v jeho plánu a chce, aby ho všichni nechali na pokoji.”


Co se týče dalších informací, které již seriál nezahrnují je radno doplnit, že nová zpráva přichází též jen několik týdnů po ohlášení, že se hry za 6 let prodalo přes 10 milionů kusů a že podpora s DLC potrvá alespoň do roku 2025.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama