Další hra jde z obchodů. Friday the 13th: The Game bude letos vyřazeno z prodeje kvůli končící licenci
i Zdroj: IllFonic / Gun Interactive
Friday the 13th: The Game Novinka Další hra jde z obchodů. Friday the 13th: The Game bude letos vyřazeno z prodeje kvůli končící licenci

Další hra jde z obchodů. Friday the 13th: The Game bude letos vyřazeno z prodeje kvůli končící licenci

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

11. 6. 2023 07:50

Společnost Gun Interactive, která měla na starost vydání Friday the 13th podle stejnojmenné filmové série, oznámila, že multiplayerový horor bude stažen z obchodů koncem tohoto roku. Důvodem je licence, která po šesti letech končí. Ve stejný den, kdy tak hra zmizí z prodejů, oficiálně vyprší licence, a zdá se, že není v zájmu vydavatele licenci dále prodlužovat.

Reklama

  • Multiplayerová akce Friday the 13th: The Game bude vyřazena z prodeje s koncem letošního roku
  • Na vině je končící filmová licence, kterou vydavatel nebude dál prodlužovat
  • Hráči, kteří hru vlastní, mohou hrát ještě minimálně rok po konci prodeje

V oficiálním prohlášení vývojářů stojí, že asymetrický slasher studia IllFonic bude odstraněn ze všech distribučních kanálů s příchodem 31. prosince 2023, přičemž hratelný zůstane minimálně do 31. prosince 2024. 

Do té doby bude hra zlevněna, aby generovala poslední zisky. Základní cena bude v digitálních distribucích za tímto účelem snížena z původních 15 na nových 5 dolarů (asi 110 Kč) a každé DLC vyjde hráče jednotně na 1 dolar (tedy asi 20 Kč). IllFonic následně uvedli, že děkují hráčům za jejich dosavadní podporu.

„Rádi bychom poděkovali naší komunitě za oddanost, kterou projevila hře Friday the 13th: The Game a společnosti Gun Interactive jako celku," napsali vývojáři. „Jsme rádi, že hra bude žít ještě nějakou dobu a že si ji budou moci užívat všichni, kteří ji již vlastní."

Friday the 13th mělo pohnutý osud už od začátku, takže je spíše s podivem, že se o tomtéž nebavíme už dříve. Už při samém vydání brázdila totiž tuto hru doslova litanie problémů (v obsahu i stavu hry), nicméně i to byl jen příznak toho, co mělo teprve přijít.

V roce 2018 přišla totiž osudová zpráva, která byla nejvíce určující: Friday the 13th se stalo obětí sporu mezi producentem a scénáristou filmového Pátku třináctého, kvůli čemuž Gun Media rozhodlo zastavit veškeré plány na DLC.

Jak si asi umíte představit, absence obsahu byla (zejména u u live-service) hry naprosto likvidační. V roce 2020 se tedy objevila návazná zpráva, že vydavatel po přehodnocení své činnosti ruší všechny dedikované servery, které do té doby nabízel, a také že pro pokračování hry zajistí jen matchmaking prostřednictvím peer-to-peer. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama