Cyberpunk 2077 na Steamu opět čelí negativní odezvě hráčů. Tentokrát kvůli ocenění, které mu sami udělili
i Zdroj: CD Projekt
Cyberpunk 2077 Novinka Cyberpunk 2077 na Steamu opět čelí negativní odezvě hráčů. Tentokrát kvůli ocenění, které mu sami udělili

Cyberpunk 2077 na Steamu opět čelí negativní odezvě hráčů. Tentokrát kvůli ocenění, které mu sami udělili

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 1. 2023 11:22 1

Před pár dny získal Cyberpunk 2077 v rámci udílení cen Steam Awards od fanoušků ocenění Nesmrtelná hra pro titul, který od vydání urazil dlouhou cestu za vykoupením. To zaujalo média po celém světě, zároveň se ale zvedla vlna kritiky, která hru na stejné platformě intenzivně haní, protože si podle nich podobnou cenu nezaslouží.

Reklama

  • Uživatelé Steamu opět kritizují Cyberpunk 2077
  • Nelíbí se jim, že titul od ostatních hráčů dostal ocenění za dlouhodobou podporu
  • Tvrdí, že CD Projekt jen splnil svou povinnost hru opravit

“Cyberpunk pak vyhrál (cenu) Nesmrtelná hra za opravu hry do té míry, že se stala hratelnou, a to díky soutěži popularity. No Man’s Sky, Deep Rock Galactic nebo Project Zomboid samozřejmě nemají šanci. Nemají prostředky na to, aby natočili seriál pro Netflix, který by zvýšil popularitu. Takže teď je vše odpuštěno a Cyberpunk vyhrál. To by mi ani tak nevadilo, kdyby nebylo debilního publika, které hlasovalo pro Cyberpunk jen proto, aby získalo Steam kartu nebo co. Za tím si prostě stojím,” rozčiluje se například v dnes zveřejněné recenzi uživatel Parvidnil.

Jsou tu výsledky komunitních Steam Awards. Hráči ocenili znovuzrození Cyberpunk 2077 i exkluzivity z PlayStationu
i Zdroj: CD Projekt Red

Jsou tu výsledky komunitních Steam Awards. Hráči ocenili znovuzrození Cyberpunk 2077 i exkluzivity z PlayStationu

Distribuční platforma Steam má za sebou další ročník komunitní ankety Steam Awards. Z té tradičně vzešly nejoblíbenější hry…

4. 1. 2023 10:41

“Jsem rád, že CDPR opravdu napravili svoje chyby, ale chci podotknout, že jsou obří společnost, která do tohoto projektu nalila spoustu peněz, takže to je to nejmenší, co měli udělat. Odmítám je chválit nebo odměňovat za to, že se podílejí na toxické kultuře ‘opravíme to později’, na které si vývojáři honí triko, a ani ve vylepšeném stavu to nikdy nebude víc než průměrná hra,” souhlasí v jiné recenzi uživatel Nightmarian.

Pozitivní recenze sice stále výrazně převažují ty negativní. Zatímco kritiky se pohybují v řádech desítek, chvalebných reakcí přichází denně několik stovek. Stále však přibývá komentářů hráčů, kterým se nelíbí, že je CD Projekt chválen za to, že hru konečně uvedl do stavu, ve kterém měla být v době vydání. Především pak kritizují srovnání s ostatními nominovanými hrami, které během let obrovsky bobtnají obsahem a novými funkcemi. Nejsou ale tak populární, proto hráči zvolili za vítěze Cyberpunk.

Cyberpunk 2077 po katastrofickém spuštění prodeje na konci roku 2020 upadl spíše v zapomnění. Polští autoři ho ale dlouhou sérií aktualizací uvedli do výrazně lepšího stavu a v letošním roce začal zájem hráčů opět prudce stoupat. Pomohl tomu i úspěch anime Cyberpunk: Edgerunners. CD Projekt v současnosti chystá velké příběhové rozšíření Phantom Liberty.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama