CD Projekt prozrazuje, proč byl zrušen multiplayer pro Cyberpunk 2077
i Zdroj: CD Projekt
Novinka CD Projekt prozrazuje, proč byl zrušen multiplayer pro Cyberpunk 2077

CD Projekt prozrazuje, proč byl zrušen multiplayer pro Cyberpunk 2077

Radek Raudenský

Radek Raudenský

6. 12. 2022 12:43

CD Projekt už před rokem potvrdil, že multiplayer do Cyberpunk 2077 nakonec nedorazí. Z důvodu, který tehdy nebyl potvrzen, se studio rozhodlo přehodnotit své plány, kdy se vývojáři soustředí na vytvoření jedné velké online platformy. Až nyní, dva roky po vydání, studio naplno prozradilo, proč multiplayer nedorazil.

Reklama

  • CD Projekt přiznal, že opravy problémů po vydání Cyberpunk 2077 způsobily zrušení multiplayeru

V rozhovoru pro Eurogamer to řekl současný příběhový ředitel, bývalý úkolový designer Philipp Weber. Ve zkratce za to může, jak koneckonců všichni předpokládáme, zpackaný launch hry. „Potřebovali jsme se podívat na to, jaké jsou priority Cyberpunku po jeho vydání. Těmi byl především dobrý stav toho hlavního zážitku.“

Právě nutnost zaměřit se na opravu hry pak znamenala, že se další projekty, jako je multiplayer, musely odsunout a nakonec úplně zrušit. Dle Eurogameru je to vůbec poprvé, kdy studio jasně naznačilo, že problémy s vydáním hry stojí za zrušeným online režimem.

CD Projekt přitom od oznámení hry v roce 2013 tvrdil, že Cyberpunk 2077 bude obsahovat multiplayerové funkce – to se ale nakonec nestalo. V současné chvíli ale polský tým opět slibuje, že všechny budoucí hry budou obsahovat multiplayer, a to s pomocí technologie, kterou si studio samo tvoří a kterou bude možné bez problému implementovat do všech chystaných her.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama