Conservation Pack přináší do Planet Zoo ohrožená zvířata. Nechybí pražská chlouba - kůň Převalského
i Zdroj: Tisková zpráva
Planet Zoo Novinka Conservation Pack přináší do Planet Zoo ohrožená zvířata. Nechybí pražská chlouba - kůň Převalského

Conservation Pack přináší do Planet Zoo ohrožená zvířata. Nechybí pražská chlouba - kůň Převalského

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 6. 2022 13:38

Studio Frontier dnes vydává nový balíček zvířat pro svůj tycoon Planet Zoo. Conservation Pack, jak již název napovídá, přináší zvířata na pokraji vyhynutí a ukazuje roli zoologických zahrad v ochraně kriticky ohrožených druhů. Pro českého hráče může být atraktivní především kůň Převalského, jeden ze symbolů pražské zoo.

Reklama

  • Nové DLC Conservation Pack pro Planet Zoo přináší ohrožená zvířata
  • Zaujme třeba v Česku populární kůň Převalského

Celkem balíček přináší pět ohrožených druhů. Vedle koně Převalského ještě ve svých výbězích můžete chova levharta mandžuského, siamanga, přímorožce šavlorohého a axolotla.

Kůň Převalského je zřejmě posledním žijícím divokým druhem koně, i když kromě domácího Mongolska žije především v zoologických zahradách po celé světě. Právě Zoo Praha patří k jedněm z nejvýznamnějších chovatelů a především zde má chov zvířete dlouhou tradici. V Praze a přidružených institucích je vedena plemenná kniha a od roku 2011 zoo organizuje projekt Návrat divokých koní, který má za cíl obnovit populaci koní Převalského v místech původního výskytu.

Do Mongolska je zasazen i nový příběhový scénář DLC. V něm se hráč zhostí správy zvířecího sirotčince Turtle Rock. Součástí je také zhruba 150 doplňků zaměřených právě na problematiku chovu a opětovného vypouštění ohrožených zvířat do divoké přírody. Mezi novou vegetací najdeme třeba slunečnice, fíkovníky, borovice korejské a stavby zase obohatí konstrukce z recyklovaných materiálů. Prostředí zoo je mimochodem možné “zkrášlit”, nebo spíše udělat více realistické skrz umisťování nástrojů jako jsou lopaty nebo košťata.

Bonusem jsou samozřejmě nové vzorce chování a animace zvířat. Konkrétně siamangové, druh gibona (tedy primát) zaujmou sborovým voláním a kaskadérskými kousky na kovových konstrukcích.

DLC je dostupné za deset eur na Steamu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama