Čínské NetEase si do své kolekce herních studií přidává vývojáře No More Heroes
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Čínské NetEase si do své kolekce herních studií přidává vývojáře No More Heroes

Čínské NetEase si do své kolekce herních studií přidává vývojáře No More Heroes

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

23. 10. 2021 09:35

Autoři No More Heroes, Killer7 či Lollipop Chainsa byli oficiálně zakoupeni druhou největší čínskou herní společností NetEase. Konkurent Tencentu navazuje aktuálním krokem na začátek vyjednávání z letošního května. Studio Grasshopper Manufacture si od nově navázané spolupráce slibuje vyšší kvalitu her i větší svobodu při jejich tvorbě.

Reklama

  • Vývojáři z Grasshopper Manufacture byli zakoupeni společností NetEase
  • Čínská společnost tvořící konkurenta Tencentu projevila současně zájem o získání dalších týmů i jednotlivců

Čtvrteční oznámení o akvizici přinesl za studio Grasshopper Manufacture CEO Goichi “Suda51” Suda. Tvůrce trilogie No More Heroes i dalších zmíněných sérií se nechal jménem týmu slyšet, že NetEase Games byli z jejich týmového pohledu dlouhodobě vnímáni jako výborní obchodní partneři. Po dlouhé rozpravě s vedením čínského společnosti proto kolektivně usoudili, že vzájemné propojení sil nabídne značný prospěch oběma stranám – NetEase zastřeší finanční složku budoucích projektů, zatímco vývojáři mohou naplno soustředit svůj talent na tvorbu unikátních konzolových her. 

Další důležitou změnou nově vzniklého spojení má být i přidaná kreativní podpora. Mimo finanční dotace se studiu Grasshopper dostane i neméně důležité pomoci tisíců kreativců a technických expertů, kterými NetEase disponuje. Produkt těchto inovací máme podle Sudy pozorovat v horizontu deseti let. Studio Grasshopper plánuje v tomto období vydání trojici větších her, jejichž obsahem může být i čerstvě diskutované navrácení ke značce Shadows of the Damned. Až čas ale ukáže, jak se firemní prolnutí skutečně projeví, a zda bude uzavřená akvizice opravdu ku prospěchu věci a hráčů. 

prohlášení NetEase, kterého se nám při této příležitosti rovněž dostalo, je vedle jiného taktéž patrné, že její zájem o (ne pouze japonské) tvůrce videoher prozatím neustává. Jedním z možných a přednedávnem dosti diskutovaných kandidátů se ukázal i tvůrce dlouholeté série Yakuza Tošihiro Nagoši, jenž čerstvě ohlásil svůj odchod z vydavatelství Sega po 32 letech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama