Čínská mládež smí hrát online jen tři hodiny týdně. Místní úřady zpřísňují regulace
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Čínská mládež smí hrát online jen tři hodiny týdně. Místní úřady zpřísňují regulace

Čínská mládež smí hrát online jen tři hodiny týdně. Místní úřady zpřísňují regulace

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 8. 2021 14:44 1

V Číně došlo k dalšímu zpřísnění regulí pro hraní občanů mladších osmnácti let. Dosud se děti a mládež směly věnovat online hraní hodinu a půl denně, případně až tři hodiny během svátků. Dle nařízení které začalo platit dnes bude ale multiplayer pro nezletilé dostupný jen mezi osmou a devátou hodinou večerní v pátek, sobotu a neděli, nebo o státních svátcích. S informací přišla agentura Bloomberg s odkazem na lokální média.

Reklama

  • Číňané mladší 18 let nyní smí hrát online hry jen hodinu denně v pátek, sobotu a neděli nebo o svátcích
  • Místní úřady tak dále bojují proti závislosti na hrách

S tím samozřejmě souvisí i další apel na velké technologické společnosti, mj. Tencent, aby pro své platformy zavedly technologie které umí bezpečně rozpoznat, že u přístroje sedí dítě. Především proto, aby mládež nemohla nařízení obcházet například využíváním uživatelských účtů rodičů nebo dospělých sourozenců.

Dle dostupných informací jde o další krok v boji se závislostí na internetovém hraní a gamingu obecně. Zhruba před měsícem státní média zveřejnila prohlášení, ve kterém dokonce online hry označila za “duševní drogu” (spiritual opium). To způsobilo například citelný pád hodnoty akcií firmy Netease. Zdroje Bloombergu nicméně upozorňují na to, že další omezení v konečném důsledku nemusí mít na finanční výsledky společností jako Tencent žádný vliv. Hráči mladší 16 let generují jen zanedbatelný zlomek příjmů na čínském herním trhu.


Roblox hraje polovina dětí v USA
i Zdroj: Hrej.cz

Roblox hraje polovina dětí v USA

Pokud bychom se vás zeptali na hru pro děti ve věku 10 let, asi by vás napadnul Fortnite. Jenže vedle něj je další herní…

22. 7. 2020 15:18
7
Xbox přináší další rodičovské metody, jak kontrolovat počínání a nákupy dětí
i Zdroj: Hrej.cz

Xbox přináší další rodičovské metody, jak kontrolovat počínání a nákupy dětí

Pokud vychováváte malé ratolesti a dovolujete jim hrát na konzolích Xbox, jistě se zajímáte i o možnosti, jak držet nad…

14. 7. 2021 12:46

Tencent od začátku července pro omezení hraní dětí využívá i technologii rozpoznávání obličejů, která má potvrzovat, zda uživatelský účet skutečně používá jeho majitel.

Čínské kontrolní úřady zároveň upozornily, že výrazně zvýší frekvenci kontrol jednotlivých společností, které online hry provozují. Za jejich porušení hrozí přísné tresty. Úřady vedle toho připravují rozsáhlé kampaně pro rodiče a školy, které by měly snahu o omezení her u mládeže dále podporovat.

Mládež nicméně mimo výše zmíněné časy stále může hrát singleplayerové tituly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama