Roblox hraje polovina dětí v USA
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Roblox hraje polovina dětí v USA

Roblox hraje polovina dětí v USA

Radek Raudenský

Radek Raudenský

22. 7. 2020 15:18 7

Pokud bychom se vás zeptali na hru pro děti ve věku 10 let, asi by vás napadnul Fortnite. Jenže vedle něj je další herní gigant, který ovládá herní trh pro děti zejména v USA. I zde je pochopitelně Fortnite velmi oblíbenou volnočasovou aktivitou, mimo to ale ratolesti velmi rády hrají Roblox.

Reklama

Roblox je velmi interaktivní platforma, hra a engine v jednom, který dovoluje vytvořit různé hry ve hře. Od napodobeniny Counter-Striku, simulátoru života po The Sims a další. Tato variabilita spojená s tím, že je spousta obsahu zdarma pak vede k tomu, že, dle informací vývojářů, v USA měsíčně hraje Roblox polovina dětí mladších 16 let.

Měsíčně si hru zapne 120 milionů hráčů, což je opravdu obrovské číslo. A jelikož jsou ve Fortnite  extrémně úspěšné živé akce jako koncerty nebo "promítání" trailerů, Roblox plánuje nabídnout to samé. K tomu by měla dopomoct i iniciativa Play Together, která dovolí zakládat vlastní servery pro Party Place, tedy místo pro pořádání koncertů, za 10 Robuxů, tedy asi 3 koruny.

Roblox ale tento rok zaznamenává obrovský růst. Ještě v březnu autoři tvrdili, že do Robloxu míří dvě třetiny všech amerických dětí mezi 9 a 12 lety a třetina všech dětí v USA pod 16 let.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama