Česká střílečka Gray Zone Warfare představuje plány do budoucna
i Zdroj: Madfinger Games
GZW Novinka Česká střílečka Gray Zone Warfare představuje plány do budoucna

Česká střílečka Gray Zone Warfare představuje plány do budoucna

Dominik Tománek

Dominik Tománek

Platformy Windows PC

Brněnští Madfinger Games představili podrobnou roadmapu obsahu pro Gray Zone Warfare s plány na aktualizace v příštích třech letech.

Reklama

  • První velká aktualizace Night Ops přinese cyklus dne a noci, nové vybavení, noční úkoly a férovější AI nepřátel
  • Aktualizace Dark Revelations zavede dynamické počasí a odhalí temné události ostrova
  • S příchodem verze 1.0 se otevře tajemná oblast Ground Zero, dosud nepřístupná kvůli vysoké radiaci

Tvůrci úspěšné taktické střílečky Gray Zone Warfare představili své obsahové plány na další tři roky. Hra se aktuálně nachází teprve v předběžném přístupu, ale během pár měsíců dokázala oslovit více než milion hráčů. V současnosti je podle autorů hotových „pouze 20 % z celkového designu“, takže se máme ještě na co těšit. První velkou aktualizací bude Night Ops, která hru rozšíří o cyklus dne a noci, což zásadně změní herní podmínky. Hráči nově dostanou k dispozici svítilny, noční vidění a laserové zaměřování. Vše navíc doplní spousta nových nočních úkolů, několik žádaných vylepšení pro zlepšení hratelnosti, a také vylepšená umělá inteligence nepřátel, která by měla být mnohem férovější. Aktualizace Night Ops by měla dorazit v průběhu několika týdnů.

Další aktualizací bude Dark Revelations na jaře 2025, která přinese změny počasí, včetně deště a bouřek, a tím ještě více oživí herní prostředí. Novinky se dočká i příběhová část, kde tvůrci lákají na proniknutí do „temných odhalení ostrova a událostí, které utvářely jeho současný stav“. Podzim příštího roku se pak ponese ve znamení aktualizace Elite Operator, ve které budou hráči získávat bojové certifikáty odrážející jejich zkušenosti a dovednosti. Hráči také budou moci obsazovat tábory, které bude potřeba bránit proti konkurenčním frakcím.

Česká střílečka Gray Zone Warfare představuje plány do budoucna
i Zdroj: Madfinger Games

Na jaře 2026 přinese aktualizace Battle Forge větší důraz na crafting. Na podzim 2026 dorazí Shadow Strike, který se zaměří na stealth taktiku a tajné operace. Jarní měsíce roku 2027 pak přinesou aktualizaci Rising Tensions, ve které bude posílen systém frakcí. To vše nakonec vyvrcholí velkou záhadou v podobě lokace Ground Zero. V současné době je tato rozsáhlá oblast v podstatě nepřístupná kvůli vysoké úrovni radiace, ale s příchodem verze 1.0 by se měla otevřít.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama