CD Projekt RED potvrzuje vývoj nového Zaklínače, poběží na Unreal Engine 5
i Zdroj: Twitter / CD Projekt RED
Novinka CD Projekt RED potvrzuje vývoj nového Zaklínače, poběží na Unreal Engine 5

CD Projekt RED potvrzuje vývoj nového Zaklínače, poběží na Unreal Engine 5

Tadeáš Pepř Radek Raudenský

Tadeáš Pepř, Radek Raudenský

21. 3. 2022 17:37

Polské Studio CD Projekt RED na oficiálním webu a oficiálních sociálních sítích potvrdilo vývoj nové hry ze série Zaklínač. Žádné podrobnosti neznáme, víme však, že studio místo in-house enginu využije služeb Unreal Engine 5.

Reklama

  • CD Projekt potvrdil vývoj nového Zaklínače
  • Poběží na Unreal Engine 5

Od vydání třetího dílu série s podtitulem Divoký hon uběhlo téměř sedm let, na oznámení nového dílu hráči netrpělivě čekali. Žádné podrobnosti studio nenabídlo, oznámení navíc vyvolalo takový zájem, že zkolaboval oficiální web CD Projektu.

Jak již bylo zmíněno, místo REDengine bude studio využívat kapacity Unreal Engine 5, čímž startuje několikaleté strategické partnerství se společností Epic Games. V tom nepůjde pouze o licencování, ale i o technický vývoj enginu a získávání jeho budoucích verzí. Hlavní náplní bude správné nastavení pro open-world. REDengine ale bude pochopitelně stále využíván pro tvorbu dalších dodatků do Cyberpunk 2077.

První zveřejněný obrázek rozvířil spekulace o možném zaměření titulu. Hra se zřejmě zaměří na jinou zaklínačskou školu, než tu, ze které pocházel Geralt. Medailon ve sněhu připomíná kočku. I slova o “nové éře” série značí, že půjde o jistou formu rebootu.

„Jedním z hlavních aspektů interní transformace RED 2.0 je větší zaměření se na technologii, přičemž naše spolupráce s Epic Games staví na tomto principu. Nechtěli jsme klasické licencování. Jak my, tak Epic toto partnerství vidí jako dlouhodobou a smysluplnou spolupráci. Pro CD Projekt Red je klíčové ujasnit si technické směřování další hry od co nejranější fáze. V minulosti jsme do evoluce a adaptace REDengine vložili spoustu zdrojů a energie. Tato kooperace nám dovolí pozvednout efektivnost a předvídatelnost vývoje hry, zatímco získáme přístup k nejmodernějším nástrojům,“ tvrdí Pawel Zawodny, finanční ředitel CD Projekt RED.

„Unreal Engine 5 je tvořen pro budování dynamických otevřených světů v bezprecedentním měřítku a úrovni detailů. Jsme potěšeni možností spolupracovat s CD Projekt RED, díky čemuž společně posuneme limity interaktivního vyprávění příběhu i hratelnosti. Tento krok pomůže vývojářské komunitě po celém světě,“ napsal Tim Sweeney, ředitel Epic Games.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama