CD Projekt hovoří o rebootu multiplayerového Zaklínače a zavádí menstruační volno
i Zdroj: CD Projekt Red
Byznys Novinka CD Projekt hovoří o rebootu multiplayerového Zaklínače a zavádí menstruační volno

CD Projekt hovoří o rebootu multiplayerového Zaklínače a zavádí menstruační volno

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

31. 3. 2023 13:02

Polské studio CD Projekt v rámci diskuze s investory nabídlo konkrétnější pohled na některá nedávná byznysová rozhodnutí. Ještě jednou se tak vrátilo k oznámení o rebootu vývoje projektu Sirius, multiplayerového spin-offu série Zaklínač. Firma také oznámila novinku v podobě nabídky menstruačního volna.

Reklama

  • Polský CD Projekt vysvětluje okolnosti rebootu vývoje projektu Sirius
  • Nevylučuje, že hru úplně zruší
  • Zároveň zavádí menstruační volno

Ředitel Adam Kicinski a finanční ředitel Piotr Nielubowicz vyjádřili pochopení nad zklamáním hráčů, zároveň ale podotkli, že firma musí experimentovat a nebát se dělat velké změny. "Abychom měli vše pod kontrolou a udrželi správný směr, zejména u projektu, který je pro nás z hlediska designu nový a který vyvíjí nové studio, musíme situaci vyhodnocovat průběžně. Je lepší včas snížit náklady a v případě potřeby i znovu začít, než pokračovat dál," vysvětlil Nielubowicz.

Dále vysvětlil, že firma stále uvažuje nad způsoby, kterými dále rozvíjet své značky. Poukázal na to, že pokud si není CD Projekt něčím stoprocentně jistý, tak na tom pracovat nechce. Nepřímo tak naznačil, že by projekt Sirius nemusel být jen restartován, ale v určitém případě i úplně zrušen. Žádných dalších informací jsme se ale bohužel nedočkali.

Konkrétnější byla firma na konto změn v pracovní politice. Po vzoru platformy GOG totiž pro svoje zaměstnance zavedla novinku v podobě menstruačního volna, které můžou ženy využít, pokud je při práci omezuje bolest. CD Projekt je v tomto ohledu průkopníkem. GOG byla vůbec první herní firma, která tento benefit zavedla a je zároveň součástí širší organizace CD Projektu. Někteří uživatelé sociálních sítí nicméně upozorňují na to, že zatím není oficiálně jasné, jestli bude toto volno placené. V takovém případě by šlo o trochu hořkosladkou novinku. Objevují se také otázky nad tím, jestli nebudou zaměstnankyně využívající volna diskriminovány kolegy, protože jde o poměrně běžnou praxi napříč herními studii.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama