Čapněte loutnu a hrajte! Do Baldur’s Gate 3 zamířili bardi i gnómové
i Zdroj: Larian Studios
Baldur's Gate 3 Novinka Čapněte loutnu a hrajte! Do Baldur’s Gate 3 zamířili bardi i gnómové

Čapněte loutnu a hrajte! Do Baldur’s Gate 3 zamířili bardi i gnómové

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

8. 7. 2022 09:55

Květnová hudební soutěž Eurovision, která tradičně s hrami spojovaná není, přinesla letos příjemnou kratochvíli pro hráče RPG. Akce k letošnímu roku totiž přivítala na svém pódiu vývojáře Larianu, kteří si nepřišli hovořit o ničem menším než Baldur’s Gate 3. Z jednoho úhlu zvláštní kombinace her a hudby se pochopitelně stává smysluplnější při odhalení herního obsahu. Řeč byla totiž o hudebně podbarveném patchi 8, s nímž hra po dlouhé době vítá na palubu i bardy a gnómy.

Reklama

  • Třetí Baldur’s Gate obdrželo další obří patch o velikosti cca 40 GB
  • Obsahový balíček s číslovkou 8 přináší rasu gnómů i hratelnou třídu barda
  • V dalších změnách upravuje pak stabilitu multiplayeru, tvorbu účesů a AI nepřátel

Bard je typem kouzelníka, jenž se skrze popěvku a hru specializuje na mysl a její podmanění. Jedním takovým kouzlem je Vicious Mocckery. Ačkoli se traduje, že slovem nezraníš, u Barda se tomu zdá být opačně. Jeho urážka se při aktivování této schopnosti stává i zdrojem poškození, přičemž urážek je ve hře celkem 97. Bard si může rovněž vybrat hudební nástroj i zaměření podle vystudované školy. Na výběr má buď buben, loutnu, flétnu, lyru nebo housle, přičemž první zaměření klade důraz na kouzla (College of Lore), kdežto druhé na zbroj a zbraně (College of Valor).

Pokud jde o maličké gnómy, ti jsou po vzoru druidů za jedno s přírodou a mají přístup k temné vizi, rozpravě se zvířaty, či přirozené odolností vůči mentálním útokům. Skládají se ze tří různých poddruhů podle rodného prostředí a za dobu předběžného přístupu jde o první novou rasu. Na výběr je gnóm z lesa (Forest Gnome), gnóm z hlubin (Deep Gnome) a také gnóm obývající hory a vysoko položená skaliska (Rock Gnome).

Podobně jako dříve přidává patch také rozsáhlé opravy, úpravy a novinky. Nyní si např. můžete vybrat účes nezávisle na pohlaví, přičemž spolu s jeho barvou lze měnit i podobu šedin. Další velkou změnou prošla AI a boj na dálku. Do hry nyní vstupuje i umělá inteligence Swarm, která seskupuje menší nepřátele a koriguje je v bitvách. Na druhou stranu, lukostřelci i mágové střílející na dálku si mohou láskyplně zavzpomínat na Skyrim. Hra nově obsahuje i bojovou kameru, která vám detailně zobrazí průběh udělení kritického poškození na dálku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama