Capcom hlásí prodejně nejúspěšnější čtvrtletí, tahounem se stal Resident Evil Village
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Capcom hlásí prodejně nejúspěšnější čtvrtletí, tahounem se stal Resident Evil Village

Capcom hlásí prodejně nejúspěšnější čtvrtletí, tahounem se stal Resident Evil Village

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

30. 7. 2021 07:40 1

Japonští vydavatelé a vývojáři z Capcomu hlásí další úspěch. Za poslední kvartál, linoucí se mezi konci května a července, zaznamenali rekordně úspěšné období. Za profitabilitu přitom vděčí zejména Monster Hunteru a Resident Evilu, kteří se bez jakýchkoli problémů staly vlajkovými loděmi všech prodejů.

Reklama

  • Capcom za poslední čtvrtletí zaznamenal prodejně nejúspěšnější období
  • Čistý zisk se více než zdvojnásobil

Při srovnání dat s odpovídajícím úsekem měsíců minulého roku došlo u Capcomu k více než zdvojnásobení celkového příjmu i zisků. V konečných číslech se tento skok mimo jiné projevil 121,9% růstem čistého zisku na finálních 157,5 milionu dolarů, resp. téměř 3,4 miliardy korun.

Z těchto čísel si za dobu svého prodeje nejvíce ukrojil Resident Evil Village, a to vzhledem k 4,5 milionu prodaných kusů na svém kontě. Na zbylou sortu her, obsahujících např. nedávno vydané Monster Hunter Rise nebo Monster Hunter Stories 2, připadlo dalších 8,8 milionu kusů, ústíc v celkové množství 13,3 milionu prodejů. Výsledkem tohoto úspěšného prodejního čtvrtletí je ustanovení nového firemního rekordu v oblasti nejprofitabilnějšího prvního kvartálu libovolného roku.

Při pohledu na finanční zprávu z počátku května letošního roku lze taktéž mimoděk vypozorovat, že zaznamenaná úspěšnost není ani ojedinělou situací. Pouze za posledních osm let registrovala společnost soustavné navyšování příjmů, a za poslední čtyři dokonce i pokračující boření starších prodejních rekordů. Co se týče Resident Evil Village, zde firma věří, že titul uspěje v dosažení 8,5 milionu prodaných kusů, a prodejně tak překoná i Resident Evil 7, držící post nejlépe prodávaného zástupce série.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama