Call of Duty na PS Plus - tak zní další nabídka Microsoftu s cílem přesvědčit regulátory
i Zdroj: Activision
Novinka Call of Duty na PS Plus - tak zní další nabídka Microsoftu s cílem přesvědčit regulátory

Call of Duty na PS Plus - tak zní další nabídka Microsoftu s cílem přesvědčit regulátory

Radek Raudenský

Radek Raudenský

13. 12. 2022 12:52

Souboj Microsoftu s regulačními úřady ohledně plánované akvizice Activision Blizzard se minulý týden pořádně vyostřil. Americký úřad FTC totiž podal proti akvizici žalobu s tím, že se odkazuje na předchozí údajné porušení domluvy ohledně exkluzivity her od Bethesdy. Microsoft se předtím snažil regulátory přesvědčit například dohodou, že bude vydávat Call of Duty dalších 10 let jak na PlayStationu, tak na Steamu či dokonce Nintendu. Nyní jde ještě dál a dle magazínu Bloomberg nabídnul Sony možnost umístit Call of Duty do jejich předplatné služby PlayStation Plus.

Reklama

  • Microsoft měl Sony nabídnout možnost umístit Call of Duty do PS Plus
  • Má jít o další způsob, jak přesvědčit regulátory o schválení akvizice Activision Blizzard

Microsoft, respektive Xbox, se v minulosti netajil, že by chtěl umístit sérii Call of Duty do své předplatné služby Xbox Game Pass. Tuto možnost by nyní mělo i Sony, dle Bloombergu ale společnost stále nabídku nepřijala - nadále tak bojuje proti masivní plánované fúzi.

Šlo by tak o další způsob, jak by se Microsoft zavázal k tomu, že se z Call of Duty nestane exkluzivní značka. Sám Phil Spencer, ředitel Xboxu, v rozhovoru pro Second Request tvrdí, že si Sony chce udržet svou dominantní pozici v herním průmyslu, a tak se chytá jedné z největších značek. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama