Bývalý klíčový vývojář Battlefieldu Lars Gustavsson založil vlastní studio TTK Games
i Zdroj: DICE / Electronic Arts
Novinka Bývalý klíčový vývojář Battlefieldu Lars Gustavsson založil vlastní studio TTK Games

Bývalý klíčový vývojář Battlefieldu Lars Gustavsson založil vlastní studio TTK Games

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 3. 2023 10:15

V posledních týdnech rychle přibývá nových vývojářských studií tvořených veterány herního vývoje. Tím nejnovějším, alespoň z hlediska oficiálního oznámení, je tým TTK Games založený jedním z nejzkušenějších vývojářů série Battlefield Larsem Gustavssonem.

Reklama

  • Jeden z nejzkušenějších tvůrců Battlefieldu založil tým TTK Games
  • Sídlí ve Stockholmu

Gustavsson se na vývoji Battlefieldu podílel v podstatě od úplných začátků. Ke studiu DICE se připojil v roce 2000 a o dva roky později už vydával první Battlefield. Později se ve studiu podílel prakticky na všem, k rozchodu došlo až v roce 2022, tedy po 22 letech práce primárně na jedné sérii multiplayerových stříleček. I proto se Gustavssonovi přezdívalo “Pan Battlefield”.

Magazín Insider Gaming (Tom Henderson) nyní přinesl exkluzivní informaci, že zkušený producent založil tým TTK Games. Nejde ale o vyloženě aktuální zprávu, k oficiálnímu formování došlo ve švédském Stockholmu v dubnu loňského roku a registrace byla u místních úřadů přijata v listopadu. Gustavsson DICE opustil v září.

O studiu jako takovém nic nevíme. Ohlášená živnost podle kódu odkazuje na “Vydání počítačových her”, což asi není kdovíjak překvapivé sdělení. Zkratka TTK, jak poukazuje Insider Gaming, většinou zkracuje frázi time to kill, tedy (velmi zjednodušeně řečeno) dobu potřebnou pro zabití nepřítele po spuštění palby do jeho těla. Studio by se tedy mohlo zabývat střílečkami, bez oficiálních informací ale můžeme jen hádat.

V poslední době oficiálně vznikla celá řada dalších studií pod vedením zkušených přeběhlíků z velkých firem. Část tvůrců Forzy Horizon z Playground Games založila tým Maverick Games, parta autorů Burnoutu dala vzniknout Fuse Games a zkušení tvůrci Titanfallu zase složili tým Wildlight Entertainment.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama