Bývalí tvůrci Burnoutu a Need for Speed zakládají nové studio Fuse
i Zdroj: Criterion
Byznys Novinka Bývalí tvůrci Burnoutu a Need for Speed zakládají nové studio Fuse

Bývalí tvůrci Burnoutu a Need for Speed zakládají nové studio Fuse

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 3. 2023 12:02 1

Skupina bývalých zaměstnanců a lídrů studia Criterion založila nové AAA studio Fuse Games. Šéfovat mu bude bývalý generální manažer Criterionu Matt Webster a v klíčových rolích mu budou sekundovat spoluzakladatelé se kterými pracuje už téměř dvacet let.

Reklama

  • Tým bývalých lídrů Criterion zakládá studio Fuse Games
  • Sídlí v Guildfordu, mohutně nabírá a má mít slušné finanční zázemí

Britské závodní studio náležící pod EA opustili na úplném konci loňského roku po vydání oceňovaného, ale nepříliš úspěšného pokračování Need for Speed Unbound. 

Criterion přišel o pět velmi zkušených tvůrců. Studio opustili po dokončení Need for Speed Unbound
i Zdroj: Criterion

Criterion přišel o pět velmi zkušených tvůrců. Studio opustili po dokončení Need for Speed Unbound

Britské závodní studio Criterion opustilo pět veteránů herního vývoje, konkrétně mělo jít o vůbec nejzkušenější zaměstnance…

19. 12. 2022 17:39

Páteř nové firmy tvoří zmíněný Webster, šéf obsahu Steve Uphill, šéf produkce Pete Lake, provozní ředitel Alan McDairmant a technologický ředitel Andrei Shires. Fuse Games sídlí v Guildfordu, zůstali tedy doma. Britské městečko je jedním z největších center herního vývoje ve Velké Británii. Sídlí zde také bývalí vývojáři série Need for Speed EA Gothenburg (dříve Ghost Games).

Studio je prý velmi dobře financováno zatím neznámým sponzorem a rychle expanduje. V současnosti už by mělo mít 17 zaměstnanců. Také vypukly práce na první vysokorozpočtové hře, která by měla nabízet velkolepou podívanou a zaměření na hráče, jejich kreativitu a sebevyjádření. Co to znamená v praxi samozřejmě můžeme jen odhadovat. Také není jasné, jestli půjde o závodní hru.

Jiná skupina vývojářů odštěpených od Criterion založila v roce 2014 studio Three Fields Entertainment, které v současnosti pracuje na arkádových závodech Wreckreation. Odchozí zaměstnanci Playground Games, autorů Forzy Horizon, zase nedávno založili studio Maverick Games. Ve světě vývoje závodních her tedy probíhají velká škatulata.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama