Bývalí pracovníci Blizzardu a Epicu si zakládají vlastní studio
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bývalí pracovníci Blizzardu a Epicu si zakládají vlastní studio

Bývalí pracovníci Blizzardu a Epicu si zakládají vlastní studio

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

15. 5. 2021 08:30

Část někdejších zaměstnanců společností Blizzard Entertainment a Epic Games ohlásila založení vlastního vývojářského studia, Lightforge Games. Uskupení bude podle vyjádření jednoho z členů směřovat ke spojení elementů tradičních stolních RPG her a sandboxů moderního typu, jako je Roblox nebo Minecraft.

Reklama

  • Skupina bývalých zaměstnanců Blizzard Entertainment a Epic Games si založila studio Lightforge Games
  • Tým bude cílit na skloubení socializačních prvků stolních her a otevřených sandboxů
  • Aktuální počet členů činí 11 osob

O financování neohlášeného projektu zaměřeného na spojení vícero hráčů, se stará investice 5 milionů dolarů od vícero investorů. Mezi nimi např. Galaxy Interactive, NetEase Games, Dreamhaven, Maveron nebo 1UP Ventures. 

„Lightforge utváří zcela unikátní a ambiciózní hru, o jejíž vývoj se navíc stará tým zkušených veteránů. Jejich vize mě skutečně nadchla,“ prohlásil CEO studia Dreamhaven a bývalí prezident Blizzardu Mike Morhaime. 

Současná skvadra Lightforge Games není zatím kdovíjak početná. Její množství však kontinuálně roste, o čemž přímo svědčí i nedávné připojení dalších 5 pracovníků, zvyšujíc tak celkové číslo na 11 zaměstnanců. 

Dobré je také podotknout, že studio jako takové pracuje výlučně dálkově, a to nejen dopadem světové situace, ale především pro udržení psychického i fyzického zdraví všech zaměstnanců. Jinými slovy, dálková práce bude přetrvávat i do budoucna. Podle CEO Matta Schembariho je totiž důležitější nechat lidi žít tam, kde chtějí, než upřednostnit jejich nucenou koncentraci na jednom místě. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama