„Budeme agresivní.“ Square Enix komentují používání AI při vývoji
i Zdroj: Square Enix
Novinka „Budeme agresivní.“ Square Enix komentují používání AI při vývoji

„Budeme agresivní.“ Square Enix komentují používání AI při vývoji

Dominik Tománek

Dominik Tománek

2. 1. 2024 16:00 2

Prezident společnosti Square Enix Takashi Kiryu vysvětlil své plány ohledně využití umělé inteligence při vývoji a prodeji budoucích her.

Reklama

  • V dopise prezident Square Enix zmiňuje, že mají v plánu agresivně používat AI a jiné technologie
  • Podaří se jim díky tomu prý vytvořit novou formu zábavy
  • Kromě AI chtějí zapojit i blockchain a NFT

Pojem „umělá inteligence“ byl dříve známý spíše pár nadšencům do sci-fi a technologií. V průběhu posledních pár let se však stal termínem, který zahltil prakticky všechny komunikační prostředky. Potenciál umělé inteligence může ovlivnit nebo spíš již ovlivnil téměř všechny aspekty moderního života a videohry rozhodně nejsou výjimkou. Hráči se nedávno vzbouřili proti Xboxu, který používá uměle vygenerované obrázky k propagaci jejich her. Je však jasné, že Xbox není jedinou společností, která se umělé inteligence dostala, protože japonští Square Enix mají také zřejmě solidní plány na implementaci této technologie do budoucích projektů. A ani oni určitě nejsou jediní. 

Prezident společnosti Takashi Kiryu v novoročním dopise vysvětlil, že Square Enix bude při vývoji budoucích her používat umělou inteligenci a další nové technologie „agresivně“. Upřesnil, že AI má potenciál zásadně změnit způsob tvorby her a že doufá, že AI výrazně zvýší produktivitu vývoje i marketingové úsilí. Kiryu také uvádí, že AI by mohla být využita k vytvoření zcela nových forem obsahu, který by si fanoušci společnosti Square Enix mohli užít. Do přílišných podrobností však nezabrušoval. Na konkrétní případy si tedy budeme muset počkat. 

Děti s knírem? Microsoft si vyslechl kritiku za obrázek vytvořený umělou inteligencí
i Zdroj: Microsoft

Děti s knírem? Microsoft si vyslechl kritiku za obrázek vytvořený umělou inteligencí

Microsoft v rámci přípravy obsahu na sociální sítě experimentuje s umělou inteligencí. Komunita však příliš nadšená není.

29. 12. 2023 15:00
1

V dopise také zdůraznil své plány na zlepšení spolupráce mezi pobočkami společnosti Square Enix po celém světě. Doufá, že toto úsilí pomůže zlepšit prodej nových titulů. Square Enix navíc plánují do vývoje více zapojit další nové technologie, jako je blockchain, NFT a cloudové řešení. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama