Brífink před výsadkem - Co čekat od Caldery, nové pacifické mapy pro Warzone?
i Zdroj: Hrej.cz
Call of Duty: Warzone Novinka Brífink před výsadkem - Co čekat od Caldery, nové pacifické mapy pro Warzone?

Brífink před výsadkem - Co čekat od Caldery, nové pacifické mapy pro Warzone?

Martin Synek

Martin Synek

1. 12. 2021 12:25

Hráči, kteří se pravidelně vrací do Verdansku jistě ví. Ti ostatní by měli minimálně zbystřit, protože se pomalu chystá start nové sezóny v oblíbené free-to-play odnoži slavné značky Call of Duty s podtitulem Warzone.

Reklama

A nebude to ledajaký start. Protože se v první sezoně, která bude spjata nejnovějším regulérním dílem Vanguard, chystá kompletní změna prostředí. Přesuneme se na tajemný ostrov Cladera kdesi v Pacifiku a budeme absolvovat operaci Vulcan. Chystá se také nemálo změn (počítáme samozřejmě i nový anticheat systém Ricochet), které bychom si tu spolu mohli oťuknout, protože první odjištění zbraní nás čeká už 8. prosince 2021, tedy příští středu. Těšíte se? Já rozhodně ano. 

Pokud se na novou pacifickou mapu ve Warzone chcete podívat na vlastní oči, mrkněte na video, které najdete níže. Podle prvních informací se na mapě nachází celkem patnáct regionů (lokalit), z nichž některé budou pravidelným hráčům Call of Duty povědomé (mrk, mrk na Shipment). Jinak má jít samozřejmě o větší bojiště, než je aktuální Verdansk a kromě jiného nás konečně čeká i možnost si zaplavat, což bude pro tuto battle-royale příjemná novinka. 

Integrace s Vanguardem však nepřináší pouze Calderu. Přijdou samozřejmě i dobové zbraně a vybavení a upřímně jsem zvědav, jak bude vlastně vysvětlena možnost použití moderních zbraní, když náznaky hovoří o operaci Vulcan se zasazením do 8. prosince 1944. Nicméně příběhové pozadí je to poslední, co mně osobně u Warzone zajímá. Dle posledních patch notes, které tvůrci vydali, by měly všechny zbraně zůstat vyvážené tak, jak je tomu dnes. Právě skvělá vyváženost zbraní je aktuálně tím, co mě u hry stále drží, ale k některým změnám přece jen dojde.

ZMĚNA JE ŽIVOT!

Nerfem projdou omračující granáty, Heartbeat senzor a po aplikaci stimu se zvýší i rychlost pohybu. Méně účinným se stane také perk Dead Silence a s přechodem by měly být zrušeny náboje Stopping Power. Zvýšenou efektivitu dostane veškerá lethal výbava (granáty, semtexy, molotov a podobně) i taktická výbava (flashe, stuny, decoye či snapshoty). Hráči, kteří si v poslední době oblíbili režim Iron Trials budou jistě potěšeni implementací v pořizování loadoutu. Ten bude možné zakoupit až poté, co proběhne první klasický loadout drop. 

Zásadním způsobem by se měly změnit i kontrakty a doplnit tak částečně aktuální skladbu. Supply Drop nově po aktivaci kontraktu ukáže týmu místo, kde bude shozen náklad s nějakým překvapením (nejčastěji některým z killstreaků). Nicméně tento shoz může sebrat a použít kdokoli. Dalším kontraktem budiž Big Game Bounty, která vypíše odměnu na hlavu hráče s aktuálně nejvyšším počtem killů na mapě. Asi není potřeba dodávat, že půjde o další z adrenalinových zážitků a také tím rychle stoupne tlak na nejzkušenější hráče ve hře. Také by se měl objevit jakýsi kontrakt Top Secret, ale zatím není známo, s čím bude spojen.

LEKCE ZEMĚPISU

 

Caldera, respektive kaldera, je geologický termín pro prohlubeň, respektive kráter, který obvykle vzniká propadnutím střední části sopky po vyprázdnění tzv. magmatického ohniště. Může mít v průměru až několik kilometrů. Odtud zřejmě souvislost s názvem operace Vulcan a tektonicky aktivní oblastí Pacifiku.

Výše jsem také zmínil plavání, které bude možné v mělkých vodách Caldery. Plavání všem hráčům aktivuje perk Cold Blooded, dokud vodu neopustí, což je další z nových možných vychytávek a taktických prvků. Údajně má být hráč ve vodě neviditelný i pro tracker perk. Pamatováno bylo také na vhazování zápalného vybavení do vody. To údajně vyvolá efekt kouře a chová se stejně jako při použití smoke granátu. Nicméně si na potvrzení raději počkejme až do pondělka. 

OPOUŠTÍME VERDANSK

Rád bych tvrdil, že všechno výše uvedené hru změní hned v den spuštění, nicméně skutečný stav věcí ukáže až vlastní zkušenost. Takto nezbývá nic jiného, než se pomaličku rozloučit s Verdanskem a lehce zavzpomínat, co všechno jsme za ty dva roky v tomto městečku zažili. Pro nováčky přijde ideální možnost, jak do hry naskočit, protože nová zákoutí i možnost pacifické mapy Caldera budeme postupně objevovat všichni. Verdansk definitivně opustíme už ve středu. Těšíte se taky?

Brífink před výsadkem - Co čekat od Caldery, nové pacifické mapy pro Warzone?
i Zdroj: Hrej.cz
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama