Bethesda ukončí provoz svého klienta. Knihovnu her i zbylé peníze si budete moci přenést na Steam
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bethesda ukončí provoz svého klienta. Knihovnu her i zbylé peníze si budete moci přenést na Steam

Bethesda ukončí provoz svého klienta. Knihovnu her i zbylé peníze si budete moci přenést na Steam

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

23. 2. 2022 08:45

Po půl dekádě provozu dochází k oznámení dohledného konce Bethesda Launcheru. Klient, na němž jste mohli od roku 2016 najít série Fallout, The Elder Scrolls nebo Wolfenstein, se odporoučí v květnu. Před tím, než se tak stane, budete moci každou z her ve své knihovně převést na Steam. Totéž platí i pro všechny nevyužité finance, jež vám ze starších nákupů přebývají na tamní peněžence.

Reklama

  • Provoz Bethesda. net Launcheru bude ukončen letos v květnu, účet bude i nadále zachován a používán ve hrách
  • Hráči budou mít od dubna příležitost přenést své vlastněné hry i nevyužité finance na Steam; rozpis kroků bude uveřejněn v březnu
  • Automaticky přenášena bude i herní měna, seznam přátel a u většiny her také uložené pozice

Transfer bude zahájen začátkem dubna a ukončen průběhem května. Konkrétní data zatím neznáme. Velké procento her nabídne přenos uložených pozic zcela automaticky, menšinu bude nutné obhospodařit manuálně. O tom, jaká situace bude platit u toho či onoho titulu, bude Bethesda spravovat v březnu. 

Totéž se vztahuje i na rozpis kroků, na základě nichž budou uživatelé přesun na Steam provádět. Už nyní např. víme, že Wolfenstein: Youngblood je výjimkou, u níž není přenos uložených pozic alespoň prozatím možný.

Konec klienta se taktéž nedotkne účtu na Bethesda.net. To znamená, že část her, např. Fallout 76, bude stále vyžadovat přihlášení ke zpřístupnění modifikací či in-game předmětů. Herní měna, jako jsou Atoms či Crowns, bude přemístěna také. Jde-li pak o Bethesda.net Friends, zde platí, že seznam přátel bude beze zbytku zachován. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama