Bethesda již oficiálně dokončila Starfield. Ode dneška můžete začít stahovat
i Zdroj: Bethesda
Starfield Novinka Bethesda již oficiálně dokončila Starfield. Ode dneška můžete začít stahovat

Bethesda již oficiálně dokončila Starfield. Ode dneška můžete začít stahovat

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

17. 8. 2023 08:10 2

Máme-li vybrat jednu hru, která ještě letos nevyšla, ale třímá potenciál zahýbat pořadím na The Game Awards, bude to asi Starfield. Přestože totiž ani tato enormně ambiciózní hra a možný magnum opus Bethesdy asi také nedosáhne toho, že by oslovil všechny nebo naplnil všechna očekávání, jedná se o hru, která rok definuje a bezesporu určuje jeho směr.

Reklama

  • Vývoj Starfieldu, který umožní jeho zářijové vydání, byl již úspěšně završen
  • Bethesda oznámila, že na PC (Microsoft Store) a Xbox Series dnes taktéž začíná pre-load asi 125 GB herních souborů
  • Na Steamu bude tato možnost dostupná od 30. srpna

Slibná připomínka toho, že hra neodvratně přichází, sílila už nedávno, když se od Bethesdy začal blížit další obsah. Jednak tu byl včerejší nejnovější přehled, který shrnul, co a jak našim krokům předcházelo, mluvíme-li o historii lidstva. Dále tři tematické trailery, které představily různé herní příběhy. A nově i již zodpovězené Q&A, kde dostali prostor i samotní hráči. 

Tento poslední bod necháme kvůli jeho důležitosti na jinou zprávu, jelikož nyní musíme řešit něco jiného. Během včerejšího dne vyšlo totiž najevo to, na co se čekalo a o čem se mluvilo – a sice že hra je pro tento moment laicky řečeno už „hotova“ a může se chystat k vydání. 

Konkrétně padlo to, že hra je po letitém vývoji a odkladech, které ji posunuly o několik let, tzv. Gold, kdy může být tištěna na disky, než doputuje do obchodů. 

To se samo o sobě zřejmě spojí s mnoha povinnostmi, které Bethesda ještě dál musí splnit, ale také s milou výhodou. Než se totiž titul dočká svého budoucího vydání, lze jej díky včasnému dokončení už dnes předběžně stáhnout na všech platformách Microsoftu (tzn. Microsoft Store a Xbox Series), a to proto, abyste tak nemuseli dělat později. 

Na Steamu tato možnost přibude také, ale až později (30. srpna), což znamená těsně před vydáním hry. To samo o sobě následuje za dva až tři týdny od tohoto momentu, kdy přesné datum osliní vlastněná edice. Od 1. září, které odstartuje předběžný přístup, půjde hrát, pokud budete mít nejvyšší prémiovou edici (2 850 Kč), načež 6. září vyjde hra i pro zbylé hráče. 

V tomto datu půjde hrát už i dvěma způsoby, a to s aktivním předplatným a též s vlastní hrou. Jednak tu bude tedy se standardní edicí, která tentokrát stojí 2 100 Kč neboli 70 eur, a zadruhé Game Pass, kam hra v tento den i vyjde a přiláká asi nejvíce hráčů.

Poznámka: výše uvedené ceny se vztahují jen k oficiální ceně pro digitální Xbox verzi. Ceny hry, které lze dohledat pro fyzické Xbox verze a PC, se mohou lišit.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama