Battlefield 2042 předvádí režim Portal. Pokročilý editor udělá radost kreativním hráčům
i Zdroj: Hrej.cz
Battlefield 2042 Novinka Battlefield 2042 předvádí režim Portal. Pokročilý editor udělá radost kreativním hráčům

Battlefield 2042 předvádí režim Portal. Pokročilý editor udělá radost kreativním hráčům

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

4. 11. 2021 08:30

Nedílnou součástí blížícího se Battlefieldu je také režim Portal. Ten by se dal představit jako bláznivé pískoviště, kde se prolínají prvky z předchozích dílů této bohaté série. Jak něco takového může fungovat, naznačuje poslední trailer.

Reklama

  • Režim Portal se předvádí v novém traileru
  • Autoři vysvětlují možnosti pokročilého editoru

Portal zahrnuje mapy, vozidla a zbraně z titulů Battlefield 1942, Battlefield: Bad Company 2 a Battlefield 3. Dojde třeba na Battle of the Bulge, El Alamein, Caspian Border a další dobře známá bojiště, kde se klidně mohou potkat dnes již historické stroje s moderní technikou.

Z popisu na oficiálních stránkách nicméně vyplývá, že se hráčům do rukou dostane také pokročilý editor, v němž bude možné nastavit velmi základní věci, třeba definovat herní režim, rotaci konkrétních map, dostupná vozidla, zbraně a další výbavu v dané bitvě, poštelovat lze ale i mnohem detailnější prvky, například průraznost střel, míru poškození při zásahu do konkrétní části těla a tak dále.

Tvorba vlastních “modifikací” přitom bude probíhat na webu, stačí se přihlásit ke svému EA účtu. S editorem si mohou pohrát i uživatelé, kteří hru nevlastní, pro vyzkoušení výtvorů už ale logicky budou muset Battlefield 2042 zakoupit. K dispozici budou i předpřipravené šablony, není tedy nutné začínat na zelené louce.

Battlefield 2042 předvádí režim Portal. Pokročilý editor udělá radost kreativním hráčům
i Zdroj: Hrej.cz

Dále je možné definovat třeba poměr skutečných hráčů a počítačem řízených vojáků, zda se projeví střelba do vlastních řad, jestli se bude regenerovat zdraví a mnoho dalších věcí. V editoru pravidel pak lze zabřednout i do těch nejmenších detailů. Portal nicméně potěší i hráče, kteří nehodlají investovat svůj čas do vymýšlení vlastních kreací. Přímo ve hře se bude pravidelně obměňovat nabídka atraktivních zážitků, do nichž mohou rovnou naskočit. 

Portal zatím působí velmi nadějně, v rukách šikovných tvůrců z řad hráčů zcela určitě vzniknou zajímavé výtvory. Jak to celé bude fungovat v praxi, to zjistíme už 19. listopadu, kdy Battlefield 2042 vyjde.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama